Свържи се с нас

Крими

Съдят трима непълнолетни и мъж за серия домови кражби

Три непълнолетни момчета, извършили поредица домови кражби предаде на съд Районна прокуратура – Дряново

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Районна прокуратура – Дряново внесе в съда два обвинителни акт срещу мъж и три непълнолетни момчета за извършени кражби на пари и вещи.

Цветан И. и непълнолетните Костъдин Д. и Росен Ю. са подсъдими за това, че през периода от септември 2014 г. – до септември 2015 г., в Дряново и района на град, в различно съучастие, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, отнели от владението на различни граждани, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи.

Костадин Д. е извършил деянията като непълнолетен, действайки при условията на продължавано престъпление и повторност, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за кражба, като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

Цветан И. е действал при условията на повторност, след като е бил осъден. Тримата в различно съучастие са извършили общо 11 кражби на пари и вещи от църквата в Дряновския манастир, от адвокатска кантора, гараж, хладилна витрина и жилища.

Обикновено кражбите извършвали през нощта, като предварително набелязвали места, а в помещенията влизали като разбивали или се промъквали през отворени прозорци. Общата стойност на откраднатите вещи е 1 779 лв., а случая не е маловажен.

Непълнолетните обвиняеми Костадин Д. и Росен Ю. имат множество противообществени прояви и налагани възпитателни мерки, като за учебните 2014/2015г., Костъдин Д. е бил настанен във ВУИ гр.Завет, а Росен Ю. в СУПЦ с.Овча могила.

През ваканциите двамата се връщали при родителите си в Дряново, където заедно с третия подсъдими Цветан И. извършвали кражби. Откраднатите вещи продавали или използвали за свои нужди.

Районна прокуратура –Дряново внесе в съда обвинителен акт и срещу още един непълнолетен, отново за извършени кражби.

Обвинението срещу Асен Я./16/ е за това, че през периода от 11.11.2015г.- 18.01.2016г., в с.Керека, общ.Дряново, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, при условията на повторност и продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – изкъртване на метална решетка на прозорец и взломяване на входна врата, проникнал в къща за гости и в жилище, откъдето отнел от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да присвои чужди вещи.

От къща за гости взел три парчета суджук, стек от 6 бутилки бира, 5 пакета вафли и монети – на стойност 57.56 лв. От жилище, в което влязъл след като изкъртил входната врата взел 112 броя CD дискове за 83 лв.– немаловажен случай.

Асен Я. учи във ВУИ „Св.Св.Кирил и Методий“ с.Керека. Често напускал района на училището и обикалял из улиците, за да установи кои жилища са обитаеми и да извърши кражби. Има две осъждания за извършени кражби.

Предстои насрочване на двете дела за разглеждане от Районен съд Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Севлиевец задигна „А6“-ца и го сгащиха за минути

Published

on

За броени минути севлиевски полицаи задържаха 22-годишен младеж, противозаконно отнел лек автомобил, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 29 ноември, в 09.05 часа жителка на Севлиево подала сигнал в районното управление, след като установила липсата на автомобила си „Ауди А6“, паркиран пред дома ѝ.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 09.20 часа колата била намерена, а извършителят задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано бързо производство по чл.346, ал.1 от Наказателния кодекс.

23-годишен габровец пък бе уличен в извършването на кражба от бензиностанция. В събота, около 02:10 часа, неизвестно лице е извършило кражба на тютюневи изделия от търговски обект в Габрово.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия бил задържан извършителят на деянието, който вече е осъждан за кражби.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Сгащиха бракониер да дере благороден елен

Published

on

Севлиевец бе задържан за бракониерство, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В събота бил получен сигнал от гражданин, който заявил, че е забелязал отстреляно диво животно в двор на къща в село Угорелец.

На място веднага бил насочен екип на полицията, който установил 69-годишен мъж да дере убит благороден елен.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 237 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха млад руснак с наркотици в Габрово

Published

on

23-годишен руски гражданин бе арестуван в Габрово заради притежанието на наркотици. Младият руснак бил задържан в хода на специализирана полицейска операция, свързана с употребата и разпространението на наркотици.

При извършената проверка било установено, че младежът придобил и държи в себе си найлонов плик, съдържащ суха зелена листна маса с тегло близо 2 грама, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана.

По случая в РУ-Габрово е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а ал.3 т. 1 от Наказателния кодекс.

18-годишен младеж пък бе арестуван непосредствено след извършена кражба на безалкохолни напитки от заключена хладилна витрина на магазин на ул.“Николаевска“ в Габрово.

Вещите, предмет на престъплението, са били намерени и иззети. По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица