Свържи се с нас

Любопитно

Баба помага на младеж да пресече улицата

Published

on

снимка: Клуб на будителите  - Габрово

снимка: Клуб на будителите – Габрово

Новината днес може да звучи и така. Млади хора, забили нос в дисплея на телефона, наистина се нуждаят от помощ, за да пресекат оживените улици на съвремието. И кой би бил най- самоотвержен доброволец в мисията по оцелявано? Разбира се – любящата баба?

Тази вечер в Младежката територия на ИМКА Габрово, парка до Дома на културата, се очакват баби, повели внуци, които искат да се запознаят със света на роботите, управляемите макети и 3D проектирането.

А после да се впуснат в лятно песенно парти. Допуска се и друг вариант – внук, да води баба си. Или майки и татковци – своите отрочета. Dj Danny ще включи в купона караоке с любимите български песни и…танци, разбира се, за всички възрасти и занятия.

Партито е по повод настъпването на лятото и е общ ученически и младежки празник за Габрово в най-дългия ден на годината. Събитието ще носи послания за ваканция без зависимости, без дрога, алкохол и тютюн, изпълнено с активности, любов и общуване.

Инициативата е по проект на Клуба на Будителите и НЧ“Христо Ботев 2008“ с. Гарван, осъществяван с доброволен труд и дарения и възражда в Габрово люлката на новобългарското образование, традицията на училищната песен. Цели да въвлече младежи и деца и техните семейства в общо забавление, алтернатива на самотното им сърфиране в интернет.

Да разкрие емоцията на колективните занимания и да отдалечи младите хора и децата от вредните съвременни зависимости и предпоставките за тях. Да преведе младите хора пред оживения трафик на новите технологии и да им покаже другия бряг – на истинското можене, знаене и стремеж към усъвършенстване.

С участието на Технически университет – Габрово, Спорт Модел клуб – Габрово, Мехатроника STS, Училище по роботика Robotrans, Клуб по архитектурно моделиране Art Pro-Габрово и други.

Демонстрации на 3D моделиране, системи за автоматизация, роботи и тяхното приложение в индустрията и всички сфери на живота, радиоуправляеми модели на автомобили, кораб, самолет, хеликоптер, архитектурни макети, състезания с роботи …

Организира се от Клуб на будителите, Сдружение Регионален Ресурсен Център за Култура „Фабриката”, ИМКА – Габрово и рекламна агенция „ЕЛМАЗОВИ”, Габрово

След залез ще има атрактивно огнено шоу. Младежите ще пуснат огнени фенери с послания за предстоящото лято и ваканция.

Посрещаме лятото ИЗВЪН МАТРИЦАТА на 21 юни, 19 часа, Младежка територия ИМКА – Габрово в Парка до Дома на културата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Нова младежка зона в Габрово

Published

on

Нова младежка зона бе открита в Габрово. Новото предпочитано от младите хора място в нашия град е разположено в двора на спортната школа на Национална Априловска гимназия.

Новата младежка зона на Габрово бе открита от кмета Таня Христова и директора на НАГ Елвира Христова, които символично извършиха ритуал по прерязване лентата на мястото, създадено от младежите за младежите.

Събитието се проведе в навечерието на първия учебен ден на спортния терен на учебното заведение.

Деца от габровската художествена школа „Елиза Арт“, с ръководител Елиза Ковачева – Цокова, изрисуваха пана със своите послания и започнаха преобразяване в цвят на новата младежка зона.

В края на церемонията по откриване бяха пуснати цветни балони с хелии, които полетяха в небето над Габрово, а всички присъстващи не пропуснаха възможността да увековечат момента с обща снимка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Радослав Първанов е фотограф на книгата „Шампионски отбор за здравословна храна“

Published

on

Габровецът Радослав Първанов е фотограф на книгата „Шампионски отбор за здравословна храна“. Тази събота, 11 септември, в зала „Родина“ на Национален стадион „Васил Левски“ в столицата бе представено книжното издание.

Книгата събира здравословни рецепти от топ спортисти на България, които споделят начина на своето хранене и спортен режим. Гимнастичките Невяна Владинова и Ренета Камберова, лекоатлетите Тихомир Иванов и Александра Начева, футболистите на ЦСКА Иван Турицов и Димитър Евтимов, джудистите Ивайло Иванов и Божидар Темелков, боксовите звезди Петър Лесов, Детелин Далаклиев и Станимира Петрова, баскетболистът Йордан Минчев, тенисистът Александър Лазаров и боркинята Елица Янкова са именитите ни спортисти, които готвиха заедно с най-обичания български готвач – шеф Андре Токев.

Заключителната пресконференция по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – отговорни и активни“, реализиран от асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 година бе финалното събитие за инициативата.

В събитието за медиите взеха участие шеф Андре Токев, фотографът Радослав Първанов, Детелин Далаклиев, Ренета Камберова, Станимира Петрова и Ивайло Иванов, а спортният журвналист Борислав Орлинов бе водещ. Участниците в проекта споделиха своите впечатления от работата по книгата, а представянето ѝ приключи с отправяне на послание от всички присъстващи към младите хора.

Книгата „Шампионски отбор за здравословна храна“ има за цел да насърчи младите хора да се хранят здравословно, да спортуват, да имат отношение към храната и да се борят за своите мечти и цели, за да бъдат шампиони и в живота.

Примерът, който дават едни от най-успелите български спортисти, шеф Токев и Радослав Първанов са онази тласкаща сила, която може би липсва на българските подрастващи. Предговорът към изданието е написан от принц Кирил Сакскобургготски, като тиражът е 3000 екземпляра.

Илюстрациите са дело на фотографа Радослав Първанов от Габрово, който подготвя и специална фотоизложба, включваща най-атрактивните моменти от процеса на готвене. Книгата ще бъде разпространявана безплатно в цялата страна, като за целта ще бъде представяна в различни училища и библиотеки, за да може да достигне до повече подрастващи.

Четиринадесетте спортисти са оставили автограф в изданието, като за всеки от тях има и кратка биографична информация. Заедно с рецептите те разказват своя успех, за трудностите и упоритостта, които стоят зад техните постижения.

Един своеобразен „наръчник“ за достоен и стойностен живот, така определят кулинарното издание участниците в проекта. Д-р Денислава Ангелова – председател на асоциация „Докосни дъгата“ споделя, че е избрала топ спортистите, шеф Токев и Радослав Първанов, за да покаже, че съчетанието между спорта, готвенето и изкуството е възможно и то с отличен резултат.

Най-важното послание на проекта е единството и обединението. Това, което трябва да правим във всяко наше начинание, преследвайки успехите и мечтите си. От спорта в живота може да бъдат пренесени и желанието, и упоритостта, и тренировките, и дисциплината, и търпението. Това е част от сигурната рецепта за успешни и достойни дела.

Фотографът Радослав Първанов сподели, че за да сме успешни в начинанията си, преди всичко трябва да сме здрави. Да мечтаем колкото се може повече, но и да сме трудолюбиви, като се въоръжим с търпение и постоянство, вървейки към целите си.

„Спортистите ми показаха, че са постигнали най-важното – те са шампиони и в живота. Шампион си тогава, когато се бориш и наистина преследваш успеха. Животът не е ли един спорт? Все бягаме, все бързаме, все преследваме нещо…“, добави още той. Радослав Първанов отправи пожелание да живеем здравословно, да уважаваме родината си и да бъдем шампиони навсякъде.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Честит рожден ден на хотел „Мак“ и Деси Павлова!

Published

on

Днес, 7 септември, управителят на хотел „Мак“ Десислава Павлова има много личен и чудесен повод за празнуване. Нейният рожден ден и изминалият само преди броени дни – празник на хотел „Мак“.

Нейните приятели и съмишленици, рамо до рамо с отличния екип на хотел „Мак“, я поздравяват и поднасят своите сърдечни пожелания за крепко здраве, щастливи мигове, хармония и енергия за нови дела.

Бъди винаги нашата ведра усмивка и стабилното ни рамо! Продължавай да работиш за Габрово с нестихващ ентусиазъм и мечтай! Продължавай да благотвориш и да изпълняваш всеки един професионален ангажимент с желание и лекота! Ние вярваме в теб, но ти първа повярва във всички нас!

Честит рожден ден на хотел Мак и Деси Павлова!

Hotel Mak Gabrovo се намира в Габрово и предлага изглед към планината и града. Само на 7 минути с кола от центъра на града, на 10 минути с кола от Дом на хумора и сатирата, Габрово / House of Humour and Satire, Gabrovo и на 12 минути с кола от ЕТЪР – Етнографски музей на открито / ETAR – Ethnographic Open Air Museum, хотелът се превърна в притегателен център за мнозина гости на Габрово. Освен с бизнес ориентираните си посетители, Hotel Mak Gabrovo се утвърди като емблематично средище за култура и благотворителни инициативи в областния център. Ежемесечно там се организират важни за града мероприятия, които не само популяризират Габрово, но и дават заявка за нов иновативен подход в местния хотелиерски бизнес. Hotel Mak Gabrovo е отличен с два приза – „Градски хотел на годината“ през 2019 г. и „Бизнес хотел на годината“ за 2020-а г.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица