Свържи се с нас

Политика

„Червеният тайфун” учредиха в Габрово

Published

on

Ново младежко ОПО   с екзотичното име „Червеният тайфун“ бе учредено вчера в Габрово. Младите социалисти избраха за свои председател общинският съветник инж. Добри Христов, в организацията членуват петима младежи и една девойка до 35 години. Това е второто изцяло младежко  ОПО в община Габрово.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Севлиево ще финансира реконструкцията на уличните си водопроводи

Published

on

Със спестени 732 148 лева се разрешава на община Севлиево да финансира реконструкцията на улични водопроводи в града.

За целта Министерският съвет промени свое постановление от 2020 г., с което чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на общинската администрация бяха предоставени 3 900 000 лв. за източен водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“.

След проведени обществени поръчки, община Севлиево е подписала договор за изпълнение на дейностите на стойност 3 167 852 лв. Затова сега се разрешава реализираните спестявания от 732 148 лв. да бъдат насочени към проекта за реконструкцията на уличните водопроводи, за който има издадено разрешение за строеж.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кирил Добрев: НС незабавно трябва да подкрепи Радев-Йотова

Published

on

„На присъственото заседание, което ще бъде другата събота, първото решение, което трябва да вземе НС на БСП – е подкрепата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.“ – това каза в предаването „Тази събота и неделя“ Кирил Добрев, член на НС.

Според него именно липсата на ясна подкрепа до този момент, за президентската двойка, оставя усещането за договорки и е взела близо 3% от гласовете на БСП на изминалите парламентарни избори. Като грешка Добрев определи като грешка и посланието на БСП, че ще вдига данъците, но реално това вдигане не засяга капитала, а труда.

„Обясняваме на поколението, което идва и трябва да възроди България, че 3 000 лв. заплата е много и трябва да му вдигнем данъка, а в същото време не пипаме 10% данък печалба.“ – коментира той. „Нинова трябва да се извини на партията и да се оттегли.“ – допълни Кирил Добрев.

По думите му оставката е лично решение и никой няма да натиска Корнелия Нинова да я дава. „Тук трябва да говорим за осъзната вина, защото няма председател през последните 30 г., който толкова комфортно да е провел парламентарни избори.“ – каза Добрев.

Според него Националният съвет трябва да избере Изпълнително бюро и зам.-председател, които да приведат партията в кондиция за евентуални предсрочни избори и президентските в края на годината.

„Вътрешнопартийният избор може да се случи чак след президентските избори.“ – категоричен беше Кирил Добрев и направи уточнението, че не е кандидат за никакви партийни постове и няма да участва при следващ вътрешнопартиен избор.

Според социалиста Слави Трифонов е изпреварил БСП, защото за него гласували младите хора. „Г-н Трифонов накара поколението на моя син, на тези 20-25-годишните да отидат да гласуват, опашките на изборите бяха заради него“, допълни още Добрев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Четирима депутати от Габрово влизат в новия парламент

Published

on

Общо четирима народни представители в новия парламент на Република България изпраща Седми многомандатен избирателен район Габрово. В 45-то Народно събрание ще влязат двама представители на ПП ГЕРБ, един от „Има такъв народ“ и един от „БСП за България“. Това стана ясно след като Централната избирателна комисия обяви и имената на новите депутати.

От ГЕРБ влизат Томислав Дончев, събрал най-много преференции в област Габрово на изминалите избори, и Невена Минева, заела място на отказалия се от депутатския мандат Павлин Ганчев от Севлиево. От последното място Ганчев успя да пренареди листата на партията, благодарение на събраната преференциална подкрепа на избирателите, но обяви решението си, че ще бъде по-полезен с работата си в Общински съвет – Севлиево, отколкото в парламента.

Третият депутат, който област Габрово изпраща в Народното събрание, е Деляна Пешева, втора в листата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Тя ще заеме мястото на водача за региона Любомир Каримански, предпочел да влезе от Варненския избирателен район, където също предвождаше кандидатите за депутати.

Четвъртият народен представител е Крум Дончев от „БСП за България“, който водеше листата на социалистите в региона, получили четвъртия мандат в 7 МИР. В редиците на левицата най-много преференции и одобрение получи досегашният депутат Кристина Сидорова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица