Свържи се с нас

Новини

Един починал и 109 заразени с коронавирус

Published

on

Един човек е починал, а 109 са новите заразени с КОВИД – 19 за последните 24 часа на територията на област Габрово, информираха от Регионалната здравна инспекция. Битката за живота си с коронавируса е изгубила 80-годишна жена от Габрово.

От потвърдените 109 положителни теста за 16 ноември, за пореден път най-много заразени има в община Габрово, общо 60. Четиридесет са положителните проби в община Севлиево, три в община Дряново и 6 в община Трявна.

От новите потвърдени 25 човека са хоспитализирани с вирусна пневмония, 75 души са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а девет лица към момента са без симптоми на заболяването.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 10-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Проверяват изправни ли са сирените в Габровско

Published

on

С цел да се избегне създаване на напрежение и всяване на излишна паника сред населението, Областната дирекция на МВР – Габрово съобщи, че в периода от 19 април до 22 май, ще се извърши годишна профилактика на всички оповестителни системи и съоръжения на МВР.

По време на техническите проверки е възможно на места, сирените да се задействат за кратко!

*Автор на снимката е фотографът Тодор Тодоров, фото „Спринт“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Цветомир Миланов връчи благодарствени грамоти и плакети

Published

on

Директорът на Северноцентрално държавно предприятие ДП – Габрово инж. Цветелин Миланов и директорът на Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар” инж. Кирил Колев проведоха работна среща с ръководството на Областната дирекция на МВР-Разград и окръжния прокурор Тихомир Тодоров.

На срещата във „Воден” двамата връчиха благодарствени грамоти и плакети на старши комисар Константин Костов и прокурор Тодоров, с които изказват своята благодарност за проявения висок професионализъм и отговорност в работата с борба с бракониерството и опазването на горите и дивеча.

Повод за разговорите бе бракониерският набег от 30 март, когато в землището на стопанството бе открит убит зубър. Тогава полицията стигна до извършителите за по-малко от 24 часа и тримата криминално проявени мъже от село Дянково бяха задържани.

Това не е единственият случай, в който доброто взаимодействие и сътрудничество между полиция, прокуратура и ръководство на ДЛС „Воден – Ири Хисар” дава резултат.

През последните пет години в ОДМВР-Разград са регистрирани 11 криминални деяния, свързани с кражби на камери за видеонаблюдение от „Воден”, бракониерски лов и държане на оръжия без надлежни разрешителни.

Разследването и разкриването им е приоритет в дейността на полицейските служители. На срещата ръководните служители на трите институции се договориха да продължат сътрудничеството помежду си в интерес на опазването на реда и законността.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

45 нови заразени с КОВИД – 19 в региона, трима са починали

Published

on

Четиридесет и пет са новите потвърдени случай на коронавирус през последното денонощие в област Габрово, а трима души загубиха битката за живота с вирусната инфекция. Данните бяха съобщени днес, 13 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Починали са двама мъже и една жена, съответно на 67, 79 години от Габрово и 73 от Севлиево.

Според данните на здравните власти през последните 24 часа, 18 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ, а останалите 27 установени случаи на КОВИД – 19 са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

Според информацията по отношение на разпределението на потвърдените нови 45 заразени в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 25 души. Значително по-малко на брой – 8, са регистрирани в Севлиево, по шест положителни резултати са отчетени в Трявна и Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица