Свържи се с нас

Крими

Ще върнат ли sms-ите Бузлуджа на социалистите

Очевидно, когато е на власт, БСП си мисли, че ще управлява вечно, а когато я загуби, все се тюхка, че не е свършила каквото трябва

Published

on

Прав е да пита Бойко Борисов защо, когато чинията на Бузлуджа е скъпа на социалистите, не са я опазили.

Седнали юристите на “Позитано” 20 да пишат идеи как да си върнат чинията на Бузлуджа. Толкова години какво правиха, че не написаха подобни идеи, сега Бойко Борисов ли трябваше да ги подсеща, че емблематичната чиния можеше вече да си е тяхна.

Младежите пък ще правят национална дарителска кампания, нещо като едно време при построяването й. Сега чрез доброволни дарения и със sms-и.

И е прав Борисов да пита  – като им е била толкова скъпа, защо не са я опазили.

Защо като бяха на власт 4 години не си върнаха чинията. Ама щели да кажат – неудобно е! Откога такъв срам, бе, другари? Това е светиня за партията, едно време обикновените партийци са отделяли от левчетата си, за да я построят. После държавата я конфискува, но имаше толкова възможности да се спаси.

Хайде, като ви е срам да я върнете, защо не си я поддържахте? Толкова програми ви бяха в ръцете, а и европейските фондове също. Все щяхте да я минете по някое перо или  пък

да я таксувате като паметник на културата, какъвто всъщност е

Всяка година намирате по хиляди левове за рейсове да качат хората на поляната, всеки по левче да бе оставил пак нямаше да е такава разруха вътре в паметника. А и президентът Георги Първанов има инициатива “Съхрани българското”, можеше да го подсетите да я включи в нея, та да не излиза, че по партийна линия определя обектите.

Младежкото движение, колкото и бригади да прави всяка година по почистването й, няма да я спаси.

Но очевидно, когато е на власт, БСП си мисли, че ще управлява вечно. Когато падне обаче, започва да се тюхка, че не свършила това-онова.

По тази причина

социалистите нямат и червена медия

По времето на Жан Виденов, когато и честотите, и лицензите бяха в партията, някои другари имаха такива идеи, но ги удариха през ръцете. Затова сега остана само вестник “Дума” с чисто партийна собственост. А тогава спокойно можеше фирма, близка до партията да получи лиценз я за радио, я за телевизия и при умно управление и да печели, и да прокарва левите идеи. Никой не иска по подобна медия да звучи от сутрин до вечер “Интернационалът” и да излъчва червените пленуми и пресконференции едно към едно. Впрочем Канал 3 на Сашо Диков го прави повече от година, което значи, че и от това може да се печели. Но от боричкания между лобитата кой да вземе повече от властта, в крайна сметка всички загубиха.

И се стигна дотам, че Бойко Борисов, на когото  “комунистите утрепали” (по неговите думи) дядо му, да им харизва един от символите – Дома-паметник на Бузлуджа.

В СДС и до днес има хора, които съжаляват, че бутнаха мавзолея докато те бяха на власт. И как иначе, като последните месеци сме влезли в световните новини с какво мислите? Не с финансовата си стабилност, не с гръдната обиколна на премиера ни, нито дори с алкохолния туризъм, а с музея на тоталитарното изкуство, което правим. Поне на Си Ен Ен  и на  Би Би Си сме им интересни с това. За другото дума не обелват.

Поне едно е факт – въпросът за спасението на чинията излезе на дневен ред. Може и заради августовската новинарска суша да е. Но БСП като каза А дано не само да каже Б, а и наистина да свърши нещо.

автор: Кремена Петрова

АргументиБГ

1 Comment

1 Comment

  1. Rumen

    20.09.2011 at 18:42

    Ami prav e avtora, za sajelenie….!!!!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Оправдаха габровеца, опитал да заколи брат си

Published

on

С присъда по наказателно дело от общ характер състав на Окръжен съд – Габрово оправда мъж от Габрово по обвинение за опит за умишлено убийство.

Съдът призна подсъдимия, с инициали В.Г., за невинен в това на 26 юли миналата година, около 3.30 часа, в апартамент на бул. „Могильов“ в Габрово, да е направил опит умишлено да умъртви брат си, като го ударил с нож, причинявайки му прободно-порезна рана в областта на шията, довела до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, което е можело да доведе до бърза смърт на пострадалия.

С оглед събраните по делото доказателства съдът оправда В.Г. по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.115 във вр. с чл.18 ал.1 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Окончателно: Условни присъди по делото за смъртта на Деси и бебето!

Published

on

Влезе в сила присъдата по наказателно дело от общ характер № 119 от 2017 г., с която двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово са осъдени за причинена смърт на родилка Десислава и на новородено бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

На 11 януари 2019 година, състав на Окръжен съд – Габрово призна Д.А. и С.К. за виновни в това, че през септември 2013 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на лекарска професия, нарушили Правила за добра медицинска практика, инкорпорирани в Медицински стандарт по „Акушерство и гинекология”, утвърден с действащата към този момент Наредба № 32 от 30.12.2008 г. във връзка с чл.80 от Закона за здравето, както и разпоредби от Правилника за устройство, дейност и вътрешен ред на АГ отделение, и с действията си, при независимо съпричиняване, по непредпазливост причинили смъртта на новородено бебе и на майката на детето, починала по-късно в болница в Плевен.

За извършеното престъпление съдът определи на подсъдимите условни наказания от по 3 години лишаване от свобода, с изпитателен срок от 5 години. Двамата бяха лишени и от право да упражняват лекарска професия за срок от по 3 години.

Със същата присъда Окръжен съд – Габрово оправда подсъдимите по част от посочените от обвинението нарушения на Медицинския стандарт и на нормативни актове, регламентиращи дейността им, като прие, че те не са в пряка причинна връзка с настъпилата смърт на родилката и новороденото.

След протест на прокуратурата и жалби от частните обвинители и от подсъдимите, делото бе разгледано от Апелативен съд – Велико Търново. С решение от 19 декември 2019 г. възззивният съд потвърди първоинстанционната присъда отчасти, като оправда двамата подсъдими по обвиненията за още няколко нарушения на Медицинския стандарт и правилниците за вътрешен ред в болницата и в АГ отделението.

Наред с това, апелативният съд преквалифицира извършеното от С.К. деяние в по-леко такова и намали размера на наложеното й наказание. След обжалване от страна на двамата подсъдими и на частните обвинители, окончателно по спора се произнeсе Върховният касационен съд.

С решение от 30 юли 2020 година ВКС потвърди акта на апелативния съд. Решението на Върховния съд не подлежи на обжалване, с което присъдата по наказателно дело от общ характер № 119/2017 г. по описа на Окръжен съд – Габрово влиза в законна сила.

Окончателните наказания, наложени на двамата подсъдими са: за Д.А. – 3 години лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 5 години, както и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 3 години; за С.К. – 2 години лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да упражнява лекарска професия за срок от 2 години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Има пострадал при катастрофата до разклона за кв. Стефановци

Published

on

75-годишна жена от Габрово е пострадала при катастрофата в близост до кръстовището за квартал „Стефановци“. За инцидента ви информирахме в петък, 7 август.

Ранената е била настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово с фрактура на лявата предмишница, за щастие без опасност за живота.

Припомняме, че произшествието стана около 13.10 часа в района на кръстовище между улиците „Търновско шосе“ и „Василка Бенева“ в Габрово, когато се удариха два автомобила.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, вр. с чл. 342, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс.

Механизмът и причините за възникване на пътнотранспортното произшествие се разследват под надзора на Районна прокуратура – Габрово, уточняват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица