Свържи се с нас

Общество

Поздравителен адрес от президента Първанов

Published

on

Дядо Васил Свилански от с.Боазът стана на 100 години. В истински празник за жителите на Боазът се превърна рождения ден на юбиляра. Семейството, роднини, съседи и приятели се събраха в салона на читалището, за да отпразнуват заедно с дядо Васил  стотния му рожден ден. В изключително добро настроение столетникът посрещна кметът на Общината Йордан Стойков и зам.-кметът Полина Косева, които бяха дошли лично да го поздравят.

Поздравителен адрес и красиво опакована кошница, в която имаше плодове, сладкарски изделия и чифт ръчно изплетени вълнени чорапи, връчи кметът Стойков на дядо Васил. „Да си жив и здрав и да се радваш на внуците и правнуците, които имаш”, пожела Стойков на юбиляра.Поздравителен адрес столетникът получи и от президента на Република България Георги Първанов.”Честити сто години!В деня на забележителната Ви годишнина приемете моите поздравления – от все сърце и със синовно уважение.Пожелавам Ви здраве и бодър дух”, се казва в поздравлението на президента.

По повод юбилея дядо Васил получи от съселяните си телевизор.Местни самодейци от фолклорната група допълваха настроението на празнуващите.По думите на дядо Васил тайната на дълголетието му се крие в това, че цял живот е работил като вол и всяка сутрин и вечер благодари на бог.Столетникът има едно дъщеря – Маринка, двама внуци и двама правнуци.Въпреки многото  години, старецът е в добро здраве.

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Празник на географията в Габрово

Published

on

Община Габрово, Областна администрация-Габрово, РУО – Габрово, ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – Габрово организират „Пролетен празник на географията“.

Празникът ще се проведе на 22 април, понеделник, по повод „Деня на Земята“ в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието ще започне в 15.00 часа. Ще бъде излъчен екологичният филм „Море на вятъра“, след чийто край ще бъдат наградени изявени ученици, постигнали успехи по География и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г.

След награждаването ще се проведе викторина за училищни отбори от общините на област Габрово, придружена от кратка фолклорна програма.

Викторината е на тема: „Габрово в географията и историята на България“. Въпросите за нея са подготвени от комисия, чиито членове не са от област Габрово, с председател проф. Марин Русев, председател на УС на АПГР.

Заявка за участие са заявили ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, НАГ, ПТГ“Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“.

Зареди още

Новини

Областната болница в Габрово набира стипендианти и персонал

Published

on

Областната болница в Габрово МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ набира стипендианти и персонал. През миналия месец лечебното заведение представи програмата си за подкрепа на студенти и кандидат- студенти, както и възможностите за развитие, които предоставя.

За болницата.
МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово прави връзката между традициите и иновациите. Лечебното заведение наследява първата болница в Габрово от 1878 г. Днес е съвременна областна болница с 303 легла, 31 структури и 24 отделения.

MБАЛ “Д-р Тота Венкова” е акредитирана с оценка “Отличен” като база за практическо обучение.

Подкрепа за бъдещето и образованието.
Лечебното заведение провежда и надгражда дългогодишна политика за подпомагане на студенти в специалностите “Медицина” и “Здравни грижи”, като през 2024 г болницата изгради междуинституционална програма, с която предлага изплащането на семестриални такси и /или стипендии за студентите от горепосочените направления срещу сключване на трудов договор.

Подкрепа за служителите.
Съдейства на служителите на болницата за предоставяне на ведомствени жилища или намиране на квартири. Покрива транспортните разходи на служителите, които живеят извън община Габрово.

Сътрудничество за прогрес.
Поддържа партньорски отношения с O.L.V. Clinic в Аалст, Белгия, където лекари и медицински сестри от МБАЛ “Д-р Тота Венкова” имат възможност да се учат от светила в медицината.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица