Свържи се с нас

Новини

Поставиха „парещи“ въпроси на Общината

Published

on

В приемната на Гражданско движение „ДНЕС“ са постъпили ред сигнали, въпроси и предложения на граждани, които областният координатор за Габрово Анатолий Антов разпространи в местните медии. От Движението настояват да им бъде обърнато внимание и да бъдат дадени адекватни отговори, касаещи пряко нашия град.

В писмото до медиите пише:

„Какво наложи изсичането на дърветата по брега на р.Синкевица, (приток на р.Янтра), в участъка на ул. „Чардафон“? Ще бъде ли залесен отново този участък и кога ще стане това? Какво наложи тоталното разораване на прилежащата градинка (на снимките), която беше една от малкото зелени площи в града? Как и кога ще бъде възстановена?

снимка: ГД "ДНЕС"

снимка: ГД „ДНЕС“

По градоустройствения  план на града, след приключване на Водния проект трябваше да бъде изграден десният тротоар по ул. „Неофит Рилски“. Същият бе изграден до кръстовището с ул. „Т. Иванов“. Участъкът около съборения цех на „Г.Генев“ остана без тротоар.

Затова гражданите питат: Защо не бе изграден тротоарът?  Пренасочени ли са сумите за изграждането му и ако да – къде?

снимка: ГД "ДНЕС"

снимка: ГД „ДНЕС“

Знаем, че  Община Габрово изтегли заем от 3.800,000 лв. точно за цялостното възстановяване на тротоарите. Какво стана с тази сума и използвана ли е по предназначение? С какви пари след време ще се изгради този тротоар?“

От ГД „ДНЕС“ са изпратили друго писмо до Председателя на Общински съвет – Габрово Николай Сираков, в което също поставят въпроси.

„По повод публикацията в една от електронните габровски медии, озаглавена „За лицемерието, наречено популизъм“ и въпроси на граждани до нас ГД „ДНЕС“ пита влезли ли са в сила гласуваните наредби на ОС и поправките към тях, тъй като в тридневен срок не са публикувани в местен всекидневник“.

От Движението призовават за по-голяма информираност на гражданите, чрез публикуване на Дневния ред на предстоящите сесии и взетите решения в местните печатни медии. Така по този начин според тях ще се постигне от части очакваната прозрачност в управлението, за която всички говорели, а гражданите желаят.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица