Свържи се с нас

Новини

Инициатива за връщане на тефтера „Златанов“ поде Кирил Добрев

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Народният представител на БСП-Лява България от област Габрово Кирил Добрев започна инициатива за връщане в Прокуратурата на скандалния тефтер за политически поръчки, по-известен като „тефтера Златанов“, който беше откраднат по-рано този месец. Това депутатът, който в предходния парламент беше председател на комисията “Златанов”, направи в предаването „Тази сутрин“ по БТВ пред водещия Антон Хекимян.

„Да върнем тефтерчето, за да променим България. Аман от задкулисие! Ако не се намери този тефтер цената, която ще платим е много висока“, заяви габровският народен представител, който показа в студиото копие от разпространения от Прокуратурата „тефтер на Филип Златанов“.

„Въпросът е, че 100% от записаното в него съвпада с решенията на комисията “Златанов”. И за това този тефтер е истина! За това И.Ф. е Искра Фидосова, защото кметовете от Монтанско го потвърдиха. За това Ц.Ц. е Цветан Цветанов, защото общинските съветници от Варна казаха, че той е поръчител. Искаме да кажем „стоп“, допълни още Добрев.

Според него „тефтерчето“ е олицетворение на стил на управление, показващо как се е използвала държавата, по думите му „като бухалка“, за разчистване на лични и партийни сметки, а също как се е осъществявало разпределянето на държавни средства. „То показва още как се поръчва и „убива“ един политик, буквално“.

Кирил Добрев определи изчезването на скандалното тефтерче като „летящ старт“ за Кабинета Борисов 2, тъй като поръчителите по този начин биха останали неизвестни и ненаказани. Той прогнозира, че в близките 3-4 години ще започнат да излизат страници от този или някакъв друг тефтер, с имена на политически неудобни хора.

Какво още депутатът от БСП-Лява България коментира ексклузивно в сутрешното предаване на медията можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица