Свържи се с нас

Икономика

Нова програма за нуждите на българския бизнес

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Новата оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” се базира най-вече на нуждите на българския бизнес. Концепцията й е обсъдена с всички работодателски организации и заинтересовани лица. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в Габрово на среща с кметовете на общините в региона, представители на бизнеса и работодателски организации.

От началото на управлението на настоящето правителство до 28 февруари 2014 г. по ОП “Конкурентоспособност” са сключени 563 договора с бенефициенти на стойност 477 653 846 лв. Извършените плащания към бизнеса и публични бенефициенти са в размер на близо 316 млн. лв., което представлява над 40% от общите плащания от началото на оперативната програма. “Желанието ми за следващия програмен период е да бъдат провеждани опростени процедури за кандидатстване по програмата и по-ефективна администрация“, заяви Драгомир Стойнев.

Любомир Ганчев, съветник на министъра на икономиката и енергетиката, представи приоритетите, условията за кандидатстване и бюджета, с който ще разполага новата оперативна програма.

„Рестартирахме работата на Националния иновационен фонд, което ясно показва отношението на правителството към иновациите“, каза още министър Стойнев. Като средство за повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия – за иновациите за първи път се отпуска рекордна сума от 20 млн.лева бюджетни средства.

По отношение на предприетите мерки за привличане на инвеститори, министър Стойнев заяви, че се подготвя нов Закон за насърчаване на инвестициите и нов правилник за неговото прилагане. Съкратени са осем от декларациите, които инвеститорите трябва да попълват. „В МИЕ се работи по 33 проекта на стойност от 2.2 млрд. лв, по които ще бъдат разкрити около 7 100 работни места“, каза още министърът на икономиката и енергетиката.

По време на работната среща бе обсъден проблемът с недостига на квалифицирани специалисти у нас, характерен и за района на община Габрово. Министър Стойнев обяви, че стартират три пилотни проекта за въвеждането на дуалното обучение. „Българският бизнес трябва ясно да дефинира потребностите си от квалифицирани кадри с практически опит. Държавата е свързващото звено между предприятията, учениците и институциите в сферата на професионалното обучение“. Това каза икономическият министър и добави, че държавата отговорно ще се намесва във възстановяването на тази изгубена връзка.

В заключение министър Стойнев добави: „Това правителство ясно и категорично заяви, че ще запази икономическата и финансовата стабилност на страната“. Като пример за работата на сегашното управление в тази посока, той посочи продължаващия ръст на българската икономика през последните месеци, както и положителната нагласа по отношение на инвестиционната активност.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица