Свържи се с нас

Икономика

Идеята за хипермаркетите била само “подхвърлена”

Published

on

магазинИдеята супермаркетите да не работят събота и неделя бе само подхвърлена. Ние не сме имали подобно намерение, заяви пред БНТ депутатът от левицата Спас Панчев, цитиран от Аргументи БГ. Той обясни, че в проекта за закон от БСП нямат намерение да вкарваме такъв текст.

“Аз съм изненадан, че от контекста на интервюто, което дадох онзи ден за вестник „Стандарт” е извадено на преден план точно това. Между другото споменах, че наистина в другите държави, обикновено големите търговски вериги се намират в покрайнините. Това дава възможност в центъра малките квартални магазини да имат бизнес, да продължат да работят. В България се случи нещо по-различно. Обикновено центърът на по-големите градове е натрупан от търговски вериги. В моя квартал, в съседство до нас има 4 такива, което естествено влияе на малкия бизнес в квартала и аз го споменах между другото, че може би това беше грешка, че ние не продължихме утвърдена практика. И се оказа, че всъщност това е интересно за журналистите и най-вече за хората. Ние искаме само да защитим българския потребител”, подчерта той и допълни, че в големите държави хипермаркетите са извън градовете за разлика от България.

Той обаче смята, че местенето е “нормално да се обсъди на есен”.

“След като започна да се говори е нормално да се обсъди, иначе хората ще кажат: “Вижте сега, те отказват да обсъдим този въпрос”. Ще го кажат хилядите, които вчера бяха радостни, че има такава идея, защото имаше и такива. Но аз казвам, че ние не се връщаме назад. Ние не искаме да изменяме мястото на търговските вериги, казвам че ние допуснахме грешка. По този начин ние повлияхме на бизнеса на по-малките търговци. Беше грешка да вкарваме големите магазини в централните части на градовете, но сега няма да ги местим в покрайнините на градовете”, обобщи Панчев.

По думите му основното важно нещо е отношението български производител – големи вериги. “Искаме българският производител да има достъп до големите търговски вериги”, посочи Панчев.

От своя страна Йордан Матеев, председател на Сдружението за модерна търговия посочи, че изтеклото в медиите предложение хипермаркетите да бъдат преместени в покрайнините на града означава хората, които са в центъра, да пазаруват на по-високи цени.

“Нека не забравяме, че българинът е най-бедният в целия Европейски съюз. Ще пострадат най-бедните – предупреди той. – Не в хипермаркетите са проблемът. Самите производители ще пострадат, защото в малките магазини няма голяма възможност да бъдат изложени техните стоки. Ще пострада и бюджетът”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица