Свържи се с нас

Новини

Кирил Добрев: Без машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в “Борисов 4”

Published

on

“Можем да подкрепим протестите, като напуснем парламента. В него вече няма място за БСП”. Това заяви в предаването “Лява политика” кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев.

По думите му ГЕРБ нямат доверието, за да предлагат конституция и отрече слуховете, че част от депутатите на левицата могат да подкрепят предложенията на ГЕРБ. “Чисто математически не им трябват гласовете на БСП. В събранието ще се види, че това не е вярно”, категоричен бе Добрев.

Според него справедливостта, която искат протестиращите, минава през оставката на правителството и главния прокурор. “Това обаче не е достатъчно. Оставките няма да имат стойност, ако не променим правилата за избори и за главен прокурор. Ако не въведем машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4”, обясни кандидатът за председател.

Той аргументира кандидатирането си с желанието да върне нормалността в партията. “Борисов неглижира Народното събрание, а в БСП се неглижира отношението към органите. Няма как да върнем нормалността в държавата, ако не я върнем първо в БСП”, каза Добрев.

Той добави, че може да спре вътрешнопартийните разпри. “Познавам всички, защото съм преходното поколение – между младежите и поколението на родителите ми. Мога да върна БСП на върха, да спечели изборите, да управлява по-добре от ГЕРБ”, продължи Добрев.

Той подчерта, че през последните четири години има безспорни постиженията, но те са плод на усилията на много хора, а не на един човек. Кирил Добрев представи акценти от двете програми, с които се явява на вътрешния избор.

“Първата е вътрешнопартийната. В нея се основавам на идеологията ни и на ценностите. Ние защитаваме работещите и ощетените групи в обществото, но заставаме и зад активното поколение. Може би това е надстройката, която трябва да направим, защото има малък семеен бизнес, в който работи само семейството и няма кой да ги защити, те не са капиталисти”, обясни Добрев.

В организационен план той предлага БСП трябва да има покритие на всяка избирателна секция с основна партийна организация, а областните председатели да бъдат на заплата и да се занимават само с партийна дейност и регионална политика. “Втората ми програма е за излизане от кризата. Да изберем сектори локомотиви, които да изтеглят икономиката ни като фармацията, високите технологии, защо не заводи за електрически автомобили”, каза още Добрев.

Той постави като акцент образованието, защото по думите му без образована нация, няма как да правим икономика с висока добавена стойност, а оттам да има повече средства за социална политика.

“Всички правителства се хвалеха с плоския данък. Добре, а не може ли една трета от печалбата да отива за реинвестиция, една трета у собственика и една трета добавка към заплатите на работниците. Това е мярка, която отскоро ще работи в някои западни държави”, обясни Добрев.

По отношение на коалициите, той подчерта, че е нужно допитване до членовете. “Едно от внушенията е, че аз ще направя коалиция с ГЕРБ, а другото е, че Нинова ще я направи с десните. За да се спрат тези спекулации, много лесно се решава, а именно минават изборите и се прави допитване до членовете с кой искат да управляваме или пък да си останем в опозиция”, предложи кандидатът за председател на БСП.

Добрев изрази личното си мнение, че не вижда коалиция нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Попитан как вижда мястото на БСП и на България във външнополитически план, Добрев отговори: “И БСП, и България трябва да отстояват мястото си в Европа. Това не означава да загърбим отношенията си с Русия, видях го на Шипка. Нас ни свързва емоция и братство. Мястото ни в Европа не означава и да загърбим отношенията си с Китай. Трябва да градим външната си политика балансирано, на основата на националните ни интереси”. В заключение Добрев заяви: “Станах член на БСП, когато беше най-трудно през 1997 г., а не спуснат като депутат или зам.-министър и ще остана в БСП докато съм жив.“

Според Кирил Добрев БСП е партията на бъдещето и призова за участие във вътрешнопартийния избор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Узана домакинства най-мащабното състезание по ориентиране у нас

Ориентировачи от цял свят идват за състезанието.

Published

on

Местността Узана, освен географски център на България, ще бъде и център на родното ориентиране до края на седмицата. Близо 1 000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание у нас – Купа България, с което ще се отбележи и „70 години ориентиране в България“.

Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“, с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 851 състезатели, сред които най-малкият само на 2 години, а най-възрастният – 90-годишен, от 75 клуба от страната и чужбина, в това число спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие в мащабното спортно събитие.

Домакините от КСО „Узана“ ще се представят със 61 състезатели от всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево).

Четиридневният маратон започва утре в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като КСО „Узана“ като организатор няма да участва в него.

В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни.

В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване. Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди.

Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.

*Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Новини

Световен ден за борба с хепатита

„Време е за действие“

Published

on

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване осведомеността за вирусните хепатити сред обществеността. Мотото на Световния ден през 2024 г „Време е за действие“ поставя акцент върху превенцията, скрининга и ранното диагностициране на хепатита.

По инициатива на Министерството на здравеопазването, съвместно с регионалните здравни инспекции в периода от 29 юли до 2 август 2024 г. ще се проведе скринингова кампания за хепатит Б и хепатит С. Изследването е безплатно. Прави се в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове за доказване на повърхностия антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса.

За област Габрово тестването ще се осъществява от екип на РЗИ Габрово през периода 29.07.2024 г. – 02.08.2024 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч., на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2. Участието е изцяло доброволно.

По време на кампанията ще се проведат беседи и ще се раздават здравно-образователни материали с цел повишаване информираността на населението за разпространението на хепатита в област Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица