Свържи се с нас

Новини

Партньорски жест от Тун към Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В средата на седмицата, в партньорския на Габрово швейцарски град Тун се състоя едно събитие, което за пореден път засвидетелства съпричастността и добронамереността на неговите  граждани към идеята за подпомагане на социални институции в Габрово. Това съобщиха от габровската общинска администрация. В залата на хотел „Фрайенхоф” се състоя благотворителният концерт на Александер Дубах в полза на деца със специални образователни потребности от нашия град.

Идеята за концерта възникна още миналата година, по време на гастрола на големия цигулар в Габрово през месец юни. Той се запозна с екипа на Центъра за деца и младежи с увреждания – Габрово и спонтанно изрази готовност, съвместно с пълномощника по партньорството Тун-Габрово Жасмина Щалдер и бившия кмет на Тун и Почетен гражданин на Габрово Ханс-Уели фон Алмен, да организира и участва в благотворителен концерт. Събитието съвпадна с работното посещение в Тун на заместник – кмета на Габрово Нела Рачевиц. От страна на посолството на България в Швейцария присъства и посланикът Меглена Плугчиева.

Набраната сума от концерта снощи възлиза на 9 291 – швейцарски франка и ще бъде използвана в съответствие с волята на дарителите, както и съгласно годишните Програми за съвместна работа Габрово – Тун, одобрени от кметовете на двата партньорски града,  въз основа на разработени и одобрени проекти.

Цигуларят Александер Дубах, един от най-добрите изпълнители на Паганини в света, ще бъде гост в световната столица на хумора и сатирата през месец юни тази година и ще участва в съвместен концерт с габровски музиканти. Габровци ще имат възможност да му благодарят лично за благородния жест.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица