Свържи се с нас

Новини

Осигурени са нормални условия за работа и живот при зимни условия

Със Заповед на Областния управител е организирана подготовката на общините, ведомствата и дружествата от Габровска област за осигуряване на нормални условия за работа и живот при зимни условия

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На заседание на Областния щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия на област Габрово кметовете на общините и ръководствата на териториалните структури на министерства и ведомства намиращи се на територията на област Габрово докладваха за готовността за осигуряване на нормални условия за работа и живот при зимни условия.

Сформирани са оперативни щабове за управление на неотложните аварийно – възстановителни работи при усложнена зимна обстановка за периода от 01.11.2012г. до 31.03.2013 г.

Създадена е организация съвместно с областната и общинските администрации за своевременно информиране и обсъждане на възникналите проблеми при усложнена зимна обстановка. От Областното пътно управление – Габрово е изготвен план за зимно поддържане за сезон 2012 – 2013г., който е одобрен от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Габрово и ОУ ”ПБЗН” – Габрово и предстои утвърждаването му в АПИ – София.

Тревожно обаче остава състоянието на два участъка: път III-4404 „Габрово – Дебел дял” от разклона за почивна станция Люляците – до началото на с.Дебел дял., където независимо от положените през годината усилия за укрепване на отделни пропаднали участъци, състоянието му е лошо. Другия проблемен участък е ул.”Лясков дял” – гр.Трявна, където свлачищния процес обхванал този участък създава реална опасност от прекъсване на ЖП линия №4 „Русе – Подкова”. За този участък има изпратени необходимите документи до „Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане” към МС, за отпускане на финансови средства в размер на 20 384, 30 лв.

Електропресносните, електроразпределителните и топлофикационни дружества, както и фирмите за доставка на природен газ, имат готовност за работа и преодоляване на възникнали усложнения през зимни период.

Чрез РИО на МОМН и отдели „Образование” на общинските администрации е създадена организация за нормални условия на учебния процес в зимния период, включително отопление, транспорт, медицинско осигуряване, превенция за грипни епидемии и снегопочистване на прилежащите към учебните заведения райони.

Всички лечебни заведения декларират готовност за работа през зимния период 2012-2013г. Същите имат актуализирани и утвърдени планове за действие при усложнена зимна обстановка. Заведенията имат готовност, да се разкрият допълнителни легла, при влошаване на епидемиологичната обстановка. Осигурен е резерв от медикаменти. Актуализиран е списъка на пациентите на хемодиализа от област Габрово с техните адреси и телефони – общо 62 човека.

ЦСМП-Габрово е обезпечен кадрово, материално и финасово. Няма затруднения с доставките на горива за автомобилите, медикаменти и медицински консумативи.

В четирите общини (Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново) са сключени договори за зимното поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа в областта през зимния сезон 2011-2012 г.

Фирмите – изпълнители са изготвили оперативни планове за снегопочистването, които са утвърдени от общините. Доставени са определени количества инертни материали, пясък и сол, необходими за началото на зимния период. Снабдяването с допълнителни количества материали ще се извършва периодично в зависимост от необходимостта. Извършва се контрол за осигуряване на горива, запаси от инертни материали и сол в установените обеми.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица