Свържи се с нас

Новини

Белезници щракнаха на ръцете на габровски лихвар

Published

on

снимка: Пресцентър МВР

снимка: Пресцентър МВР

Антимафиоти задържаха лихвар в Габрово. Информацията предоставиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служителите на сектора на борба с организираната престъпност в Габрово предприели разследване след сигнал за нелегална банкова дейност. Според информацията, в периода от 2008 до 2011 година жител на областния град извършвал банкови сделки, без да има разрешително за такава дейност. Предоставял заеми срещу лихва и подписани от заемополучателите записи на заповед.

В хода на работата извършителят – Д.Д./46 г./ от Габрово бил задържан. Разследващите установили още шестима души – свидетели на престъпната дейност. На някои от тях Д.Д. предоставял заеми, като ги карал да се подписват на запис на заповед, в която не е отразена сумата на заема. След като длъжниците изплатят взетите пари, лихварят ги заплашвал, че ако не му платят допълнително, ще им вземе имуществото и ще заведе изпълнителни дела в съда. Проверка установила, че срещу потърпевшите действително има заведени изпълнителни граждански дела в Районен съд–Габрово.

Вчера служителите на ГДБОП-Габрово претърсили офис и апартамент, ползвани от Д.Д. Оттам антимафиотите иззели ксерокопие на записи на заповед, разписки за получени суми, празни записи на заповеди и ксерокопия на изпълнителни листове.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.252, ал.1 от НК. На Д.Д. е наложена мярка “полицейско задържане за срок до 24 часа” по Закона за МВР. Работата за документиране на цялостната престъпна дейност продължава с разпит на свидетели и повдигане на обвинение на Д.Д.

Акцията е била проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица