Свържи се с нас

Новини

СОУ“Райчо Каролев“ с награда за качество

Published

on

снимка: Raichokarolev.com

Училище Райчо Каролев е избрано да получи  ISAQ Международна Награда за Качество в категория Златна в Женева. Новината съобщина от Община Габрово.

На 5 юли 2012 г. е получено писмо от B.I.D. (Дирекция за бизнес инициативи), в което се съобщават, че според правилата на ISAQ и критериите на QC 100 Модел за Цялостно качество на Управлението учебното заведение ще получи приза. Компаниите и организациите, които ще бъдат наградени през 2012, са избрани от ISAQ Селекционен комитет от видни местни и национални лидери или големи корпорации, всяка от които е представена отлично в своя сектор, има увеличени пазарни дялове и поддържа достигнатите добри резултати. Престижът на носителите на BID награда ще позволи да бъде оценена значимостта на BID наградата по цял свят.

BID’s Quality Mix technology се дава на наградените компании, за да продължат да бъдат признавани за лидери. Връчването на наградите ще стане по време на Международната  Конвенция по качество в Женева на 29 и 30 септември 2012 г.  във впечатляващата бална зала, срещу сградата на Европейския център на Обединените нации.

Отличието, връчвано на лидери от лидери, е спонсорирано от 26 медии, ориентирани към промените в пазара, фокусирани върху иновациите, развиващите се технологии, нови продукти, бизнес новини и финанси. ISAQ се дава на всяка компания за корпоративни постижения, за признаване на лидерство, качество, иновации, технологии, обслужване на клиенти и престиж.  За тази цел през последните десет месеца бе проведено гласуване на конгрес на  B.I.D. със срещи в Париж, Лондон, Женева, Франкфурт, Мадрид и Ню Йорк, базирано на един и няколко от следните показатели:

QC 100 принципи, удовлетвореност на клиентите, лидерство, технологии, най-добри практики, бизнес резултати, ISO9000 и TQM.

B.I.D. е наградила компании и професионалисти от 178 държави от 1986 г.

СОУ „Райчо Каролев” ще получи:

  • ISAQ приз, Категория Златна
  • Сертификат за Наградата за Качество
  • QC 100 Точки  TQM ( Тотално Качество на Управлението)
  • Свидетелство за обвързаност към TQM 100 принципи
  • BID програма за качество на нашата организация за следващите две години (24 месеца) след получаване на наградата в Женева
  • Официални съобщения в пресата за ISAQ наградата

Поздравления за всеотдайния труд на целия колектив на училище „Райчо Каролев” – Габрово, благодетелността на Училищното настоятелство и коректност на всички партньори.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Челен удар при изпреварване на тир край Богатово завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица