Свържи се с нас

Новини

Първото заседание по делото за убийство на Лилян Александров приключи

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Приключи първото заседание на Габровския Окръжен съд по наказателното дело  срещу М.И. от Габрово, за извършеното  предумишлено убийство на треньора Лилян Александров от Габрово, със средство опасно за живота на мнозина – пистолет с бойни патрони. Престъплението бешее извършено на 21 март 2011 г. пред вход на жилище на ул.”Ем. Манолов” в Габрово.

Преди откриване на съдебното следствие съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци по делото наследниците на пострадалия, които предявиха претенция за причинени неимуществени вреди в размер на общо 450 000 лв.

В хода на заседанието, което продължи два дни, съдът разпита осемнадесет свидетели (един от които защитен) и изслуша шест вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети заключенията на четиринадесет експертизи, изготвени на досъдебното производство.

Съдът уважи исканията на страните за непосредствен разпит на неявилите се в това заседание петима свидетели и две вещи лица, както и за събиране на още писмени и гласни доказателства. За пълното изясняване на обстоятелствата по делото съдът счете, че следва да бъдат допуснати до разпит още дванадесет свидетели, както и че трябва да се извърши преразпит на един от вече изслушаните свидетели. Съдът допусна изслушването на още две експертизи – комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на подсъдимия (каквато не е извършвана на досъдебното производство) и графическа експертиза (във връзка с обстоятелства заявени от един от разпитаните свидетели). За следващото заседание следва да бъдат изискани различни справки (от мобилни оператори, от тел.112 и др.), необходими за пълното и обективното изясняване на обстоятелствата по делото.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юли 2012 г.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица