Свържи се с нас

Новини

Продължават кампанията срещу насилието сред младите

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През 2009 и 2010 г. Общинският съвет по наркотични вещества – Габрово и Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ към Община Габрово реализираха кампания срещу насилието сред младите хора под надслов „За да има утре…“. От месец декември тази година благодарение на финансовата подкрепа на Програма „Младежта в действие“ ще бъде продължена и разширена тази кампания, като освен в Габрово, дейности ще бъдат реализирани и в Дряново. Проектът ще бъде организиран и осъществен от доброволци от Младежки клуб „Българи“ и доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества в Габрово. Участие ще вземат и клиенти на ЦОП към Община Габрово.

С проекта „За да има утре…“ се цели ангажирането на обществеността с проблемите на насилието сред младите, неразумното шофиране и агресията по пътищата, провокиране на европейско самосъзнание, толерантност и отговорност у водачите на превозни средства. А младежите, помощта на нетрадиционни и иновативни подходи, ще покажат своето непримирение към насилието във всичките му форми и прояви.

Планираните дейности по проекта са: обявяване на конкурс за лого на проекта „За да има утре…“, в който могат да участват млади хора на възраст до 30 години; изработване на рекламни и превантивни материали с логото на проекта, както и клип против насилието и агресията; създаване и поддръжка на Фейсбук страница; организиране и провеждане на хепънинг „За да има утре…“ и изработване на инсталация против насилието „Да изхвърлим насилието от живота си“, като младите хора на Габрово ще бъдат призовани да донесат част от катастрофирал автомобил или друг символ на агресията, чрез който ще покажат, че искат да изхвърлят насилието от живота си; организиране на еднодневни информационни шатри „За да има утре…“ в Габрово и Дряново.

Предвидени са още и написване на най-дългото послание срещу насилието, както и провеждането на дебати в Габрово и Дряново под надслов „Насилието – избор или предопределеност“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица