Свържи се с нас

Любопитно

Обявиха победителите в конкурса за фотоесе „Рецепта за щастие“

Published

on

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово обявиха конкурс за фотоесе на тема „Рецепта за щастие“, посветен на 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Организаторите на надпреварата обявявиха победителите, които се отличиха с фотографски талант и вдъхновяващи послания.

Конкурсът за фотоесе бе спечелен от Кристина Костадинова от Национална Априловска гимназия, а нейна подгласничка на второ място стана Вилияна Николова, ученичка също в елитната габровска гимназия. На трето място бе класирана Мартина Недкова от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“, град София.

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово присъдиха и две поощрителни награди на Камелия Тодорова и Виктория Христова от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

А какъв ден е 26 юни? Ден, в който всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с наркотиците. Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) ежегодно организира Световна кампания по повод 26 юни. Мотото за 2020 година е „По-добри знания, за по-добри грижи“ („Better Knowledge for Better Care”).

Целта е специалистите работещи в сферата на превенцията и лечението на наркотичната зависимост, да обединят усилията си в този ден, за да достигнат до повече хора, към които да отправят своето послание за по-добър живот.

За да има повече информация, за да има по-добра превенция, за да се постигнат по-добри резултати в тази неравностойна битка, е важно да сме солидарни със засегнатите от наркотичната зависимост и техните семейства.

Да не разчитаме на случайността, че този проблем няма да засегне нашите деца, както и да не се доверяваме на източници на информация, които не са достоверни. А най-искрените послания за живот, свободен от зависимости и най-успешните „рецепти за щастие“ може да прочетете именно във фотоесетата на младите хора, участвали в конкурса, които са публикувани в шести брой на електронния бюлетин на Превантивно – информационния център, който е изцяло посветен на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици!

Бюлетинът можете да изтеглите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

„Art&WineV“ е в „РеФреш ресторант“

Published

on

Прекрасната инициатива „Art&WineV“, съчетаваща в себе си хубаво вино и нарисувана картина, в която основа стоят Вероника Венкова, художничките Христина Георгиева и Мартина Георгиева, ще се проведе този четвъртък, 22 октомври, от 18.30 часа в „Ресторант Рефреш“, Мол – Габрово, ет. 4.

В дъждовните и мрачните есенни дни винаги можем да открием нещо приятно и зареждащо. Можем да прекараме малко време с близки и приятели на чаша вино и четка в ръка.

Отново ще бъдем заедно и ще рисуваме! Запазете своето място със съобщение на страницата на „Art&WineV“ или с обаждане на телефон: +359 893 565 600.

Местата са ограничени!

Зареди още

Култура

Ина Божкова е „Млад библиотекар на годината“

Published

on

Национално признание за Ина Божкова от Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово.

Годишните библиотечни награди се учредяват през 2010 г. във връзка с 20-годишния юбилей на ББИА. Те се присъждат ежегодно в следните категории: БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА, БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА, МЛАД БИБЛИОТЕКАР НА ГОДИНАТА и ПОДКРЕПА ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ.

На 15 октомври по време на ХХХ национална конференция на Българската библиотечно – информационна асоциация наградата за 2019 г. в категория „Млад библиотекар на годината“ беше връчена на Ина Божкова от РБ „Априлов – Палаузов“ на тържествена церемония във Военния клуб в столицата.

Ина Божкова работи в РБ „Априлов – Палаузов“ от 2016 година и е отговорен и компентентен млад библиотечен специалист. Участва дейно в дигитализацията на краеведските фондове.

Активната й работа по създаване на виртуално съдържание спомага за поддържането на положителната визия на библиотеката пред местната общност. Благодарение на работата й с клубовете по интереси в габровските училища е медиатор между библиотеката и любителите краеведи в училищна възраст.

Всеотдайно работи за удовлетворяване на читателските търсения, подготвя библиографии, краеведски календари, тематични и фактографски справки. Ина Божкова е пример за успешна реализация на младите хора с нови идеи, професионализъм, вдъхновение и отдаденост.

Номинацията на Ина Божкова е направена от ръководството на габровската библиотека.

*Снимки: РБ „Априлов – Палаузов“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Най-известната бирария „Чудеса от меса“ на панаира в Дряново!

Published

on

Най-известната и една от най-големите бирарии в България „Чудеса от меса“ ще бъде на дряновския панаир от 16 до 18 октомври.

„Меса от чудеща“ ще бъде разположена точно до паркинга при хотел „Кентавър“.

Бирарията е прочута в цялата страна със своята вкусна скара, където можете да похапнете вкусни пилешки и свински пържоли, шишчета, сръбска плескавица, свински ребърца, вкусно пушено свинско филе, кебапчета, кюфтета, както и многообразие от най-различни гарнитури.

Всички меса са пресни и подготвени по специална рецепта на шеф готвач Радко.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица