Свържи се с нас

Новини

20 години от създаването си отбеляза ГТПП

Published

on

Почетна грамота и плакет получи по случай своя  20 – ти рожден ден Габровската търговско – промишлена палата от Българската търговско – промишлена палата. От своя страна габровската палата  отличи  организации,  институции и журналисти, свързани с развитието  на бизнес сдружението. Сред наградените са председателят на УС на структурата Иван Лесев, областният упавител Мариян Костадинов, общините от областта, регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“. Като представител на ГТПП в Дряново  бе отличен Валентин Жоров, а  награда за най – дългогодишно и непрекъснато членство  получи „СТС холдинг груп”. Иван Кашавелов бе награден за активната му  позиция в защита на интересите на бизнеса от областта. За дългогодишно приятелство и подкрепа грамоти  получиха  Мария Хубанова, Николинка Хинкова, Марияна Ризова, Люция Декова, Десислав Джингов, фирмите „Веда консулт”, „ЕКС – ПРЕС” и журналистите Стела Благоева и Стефка Бурмова.

През 1991 година  група радетели за просперитета на индустриално Габрово вземат решение за учредяване на Габровската търговско – промишлена палата и селскостопанска камара (ГТПСК). Реалната работа стартира на 1 декември 1991 г.  Първият председател на Управителния съвет е Пенчо Христов., след него поста заема Румен Шумков, а от 2000-та година – Иван Лесев.

 През 20 – годишната история на палатата членовете й са били  между 80 и 140, но винаги са включвали   водещите фирми от областта, които имат над 50 % от нетните приходи  от продажби и брой заети лица в региона. За периода от създаването си ГТПП е извършила над 60 000 услуги, а обучените лица от Регионалния център за квалификация са над 7000. Палатата активно участва в обученията и разяснителните кампании на габровските фирми при подготовката за влизане на страната в ЕС.

Крими

Челен удар при изпреварване на тир завърши фатално

Published

on

64-годишен мъж от Севлиево загуби живота си при тежка катастрофа. Фаталният инцидент е станал снощи, около 17.20 часа в района на село Богатово, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

На място незабавно са насочени екипи на Пътна полиция и спешна помощ. Установено било, че 31-годишна жена от София, управлявайки „Ауди А6“ в посока Варна, на заснежен участък от пътя предприела маневра изпреварване на товарен автомобил „МАН“, с прикачено полуремарке.

Снимка: Пламен Христов, фейсбук

В края на маневрата шофьорката изгубила контрол над управлението на леката кола, навлязла в насрещното движение и се ударила челно във “Фолксваген Голф“, управляван от 64-годишен севлиевец, след което се ударила в бронята на товарния автомобил.

В следствие на сблъсъка водачът на “Голф“-а починал на място.

Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена и водача на товарния автомобил са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица