Свържи се с нас

Новини

Замразяват обекта „Пътна връзка ул.Скобелевска – ул.Съзаклятие“

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Обектът „Пътна връзка ул. Скобелевска – ул. Съзаклятие“ ще бъде временно спрян, поради необходимостта от възлагане на допълнително проектиране свързано с подземна тръбна мрежа с оптичен кабел за видеонаблюдение, светло-технически изчисления за подмяна на натриевите лампи с осветителни тела с индукционни лампи, както и конструктивно решение на тротоарна конзола от връзка от ул. Възраждане до ул. Съзаклятие. Това съобщи днес кметът на община Габрово Таня Христова на организирана пресконференция.

„Изпълнението на тези дейности не приключи на време за съжаление и това беше една от основните причини изпълнителят на обекта да не продължи работа. С оглед на това, че настъпва период, който ще бъде труден за реализиране на тази инвестиция, като качество и като време за изпълнение за тези допълнително възникнали проектни ангажименти, обектът в момента се подготвя да бъде спрян. Ще бъде организиран така, че да не пречи на движението  в този район и ще бъде размразен тогава, когато настъпи обективна възможност това да се случи“ заяви Таня Христова.

По същото трасе  ул. Възраждане – ул. Съзаклятие – ул. Скобелевска се извършва и подмяна на водопровода от ВиК оператора. От казаното стана ясно, че проблемът е в техническата и организационна готовност, която се е появила като основна пречка.  „Територията и пространството трябва да отговарят на всички европейски изисквания за един модерен град. Мисля, че си заслужава да направим това действие, с риск да не бъдем задължително аплодирани от обществеността. Всичко, което е необходимо за осигуряване на нормалното движение, доколкото е възможно ще бъде направено“, допълни г-жа Христова.

Новини

Капачки за бъдеще ще се събират тази неделя в Габрово

Published

on

Тази неделя, 21 април, за пръв път в Габрово, ще се събират капачки към националната кампания на „Капачки за бъдеще“. Инициативата ще се реализира пред спортна зала „Орловец“, от 10.00 до 15.00 часа.

Организаторите призовават капачките да бъдат пресипани в туби или чували, за да е по-лесно за доброволците, които ще са на терен.

Освен пластмасовите капачки, ще се приемат и алуминиеви кенчета. По време на кампанията, може да си изберете и нещо от мини базара, средствата от който също ще бъдат предадени за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения.

Кампанията „Капачки за Габрово“, достигна своята цел, с обещанието към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ Габрово и предава щафетата на Капачки за Бъдеще. Като обещава, ежегодно да се включва в двете национални кампании на Капачки за Бъдеще, през пролетта и през есента.

Организатори на Кампанията в Габрово са : Спасителен клуб за Бъдеще – Стара Загора и Капачки за Габрово – Group.

Зареди още

Новини

Търсят решения на ВиК и инфрастуктурни казуси в Добромирка

Published

on

По молба на кмета на с. Добромирка Тихомир Ганев, Областният управител на Габрово Мария Башева организира среща с управителя на „ВиК“ ООД – Габрово инж. Владимир Василев и директора на Областно пътно управление- Габрово инж. Деян Георгиев. Тя се проведе в кабинета на областния управител, а поводът бяха споделените ВиК и инфраструктурни проблеми в населеното място.

Около 500 метра вътрешна водопроводна мрежа ще бъде подменена с финансиране от Инвестиционна програма на „ВиК“ ООД – Габрово за 2024 г. – това информира инж. Василев.

Взето бе и решението да бъде прекъснато водоподаването на абонатите с просрочени задължения към дружеството, със съдействието на ОДМВР- Габрово.

Целта на тези мерки е да се подобри водоподаването в населеното място, където през летните месеци има режим на водата.

Областният управител изпрати и писмо до „Държавна консолидационна компания” ЕАД и Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“ със запитване за сроковете за въвеждане в експлоатация на язовир „Студен кладенец“, намиращ се в землището на село Добромирка, и язовир „Агатово“ – в землището на село Агатово, община Севлиево.

През юни 2023 г. Междуведомствена комисия, назначена от областен управител Габрово, извърши планирана проверка на язовирните стени и съоръжения към тях, която установи, че и двата язовира са с приключили строителни дейности и са поддържани в изправно техническо и експлоатационно състояние, но не са въведени в експлоатация.

По отношение на проблемните участъци по Републиканската пътна мрежа, инж. Деян Георгиев разясни, че по сключен договор с „Автомагистрали“ ще бъде извършено трайно укрепване на деформациите по пътното платно на участък от 800 метра.

Зареди още

Култура

Концерт-спектакъл „Балетни мечтания“

Published

on

В Международния ден на балета- 29 април, Танцова школа „Лиана“, студентите от специалност „ Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.н Анелия Янева жителите на Габрово с концерт-спектакъл “Балетни мечтания“.

За пръв път в града на Рачо Ковача ще гостуват докторанти от Китай, които също ще се включат с изпълнения.

Събитието е под егидата на Областния управител на област Габрово и ще се проведе в зала „Възраждане“ на 29 април, понеделник, от 18.30 часа. Един неповторим спектакъл с феерия от цветове, движения и звук- това обещават организаторите.

Билетите ще са в продажба в деня на събитието. Повод за концерта е 20-годишнината на Танцова школа „Лиана“ и 10- годишнината от създаването на специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица