Свържи се с нас

Новини

Японската национална телевизия с пряко предаване от Габрово

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габрово беше един от четирите градове – домакини на предаването „Земята Агора” на Японската национална телевизия. В страната на изгряващото слънце то се излъчи в неделя вечер и беше посветено на нещата, които карат различните народи да се смеят и плачат.Форматът на „Земята Агора” напомня на българското предаване „Другата България”. В него живеещи по света японци разказват за страната, в която се намират, а гости в студиото в Япония коментират и им задават въпроси.В репортажите бяха включени Русия, Италия, Иран и България, като нашата страна беше представена с Габрово и габровския хумор. Предаването беше дълго един час, а на Габрово беше отделено най-много време. Градът ни пожъна и най-голям интерес сред публиката в студиото. Тя имаше възможност да задава въпроси пряко, чрез скайп връзка с Дома на хумора и сатирата. На въпросите отговаряше Такара Хашимото – японка, която живее в България от 7 години.Чрез репортажи и анкети бяха представени габровските шеги, Домът на хумора, Карнавалът и Благолажът, а публиката живо се интересуваше от чашите за неканени гости, карнавалната работилница и габровските котки. Котката, чиято опашка символично режем в началото на всеки карнавал, неизменно присъстваше в ефир като декор от българското студио и провокираше любопитството.

Забележителностите и занаятите в Габрово също бяха представени с няколко минутно филмче, а подготовката на материалите за града ни отне на японския екип цели три дни снимки две седмици преди прякото предаване.

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица