Свържи се с нас

Новини

Областният успокои: Няма опасност от „екологична бомба“ в с. Добромирка

Published

on

Във връзка с подаден устен сигнал от кмета на севлиевското село Добромирка, по повод авария в частен язовир в околностите на населеното място, областният управител на Габрово Кристина Сидорова, заедно със свои експерти от администрацията, директора на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Светослав Спасов, представител на Община Севлиево и фирмата, стопанисваща язовир “Балъкна бунар” бяха на място, за да се уверят, че нищо не застрашава здравето на местните жители.

На лице е повреда в изпускателния кран, установена от стопанисващите язовира, поради което контролирано и поетапно е намаляван обемът на водата, за да може да се предприемат необходимите действия за отстраняване на повредата.

В следствие на източването на язовира към настоящия момент в обхвата на водоземната шахта има наличие на тиня и незначително количество умряла риба, което не представлява риск, както за населението, така и за околната среда.

Категорично неверни са разпространяваните твърдения за избухнала „екологична бомба“.

Администрацията на Областния управител информира, че изпълнява стриктно своите задължения, свързани със защита на населението, в това число ангажиментите по стопанисване и проверка на язовирите. Ежегодно се извършва проверка на всички язовири на територията на област Габрово от междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител.

Въпросният язовир е бил проверен през месец юли, когато не са били констатирани технически неизправности.

От Областна администрация – Габрово призовават неверни и всяващи паника изявления да не се разпространяват и напомнят, че подобни внушения подлежат на наказателна отговорност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица