Свържи се с нас

Новини

Захвърлиха електрическа тротинетка във водите на река Янтра (снимки)

Published

on

За поредна проява на вандализъм срещу електрическа тротинетка в нашия град сигнализира читател на „Габрово Нюз“.

Този път екологичното превозно средство е захвърлено във водите на река Янтра. Возилото е полетяло от брега в коритото на реката в района на Баевия мост, известен още сред местните като „двата моста“.

По думите на живеещи в района е-тротинетката се е озовала насред Янтра в петък, 27 май. Три дни по-късно тя все още е там, като според граждани въпрос на време е реката да отнесе превозното средство надолу по течението си.

Хората допускат, че най-вероятно батерията на машината е свършила и тя не излъчва вече сигнал, защото все още не е извадена от водата. Други пък, типично за габровци, подхождат с чувство за хумор към ситуацията и шеговито коментират, че тротинетката е влязла да се „охлади“, заради горещото време през последните дни, но осъждат постъпката.

Е-тротинетките бяха пуснати като нова транспортна услуга в Габрово в началото на месец ноември м.г. Те се предоставят от частна фирма, като наемането на скутер става чрез мобилно приложение.

За отключването му се плаща първоначалната такса от 1.20 лв, а за всяка следваща минута ползвателят доплаща по 25 стотинки. Компанията първоначално стартира в нашия град с петдесет общо са електрическите превозни средства, като амбицията беше техният брой постепенно да се увеличава.

За съжаление това не е първото посегателство над този вид алтернативен транспорт в нашия град. Досега електрически тротинетки бяха хвърляни по дървета и храсти, но до толкова грозна постъпка не се беше стигало.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Лятна строителна академия в Габрово

Published

on

За поредна година Община Габрово и площад „Възраждане“ са предпочитана локация за лятната строителна академия „Лидерите“, насочена към ученици от 10 до 12 клас или студенти 1-ви курс, с интерес за развитие в строителния сектор.

Летният кампус дава възможността на близо 50 участници от цялата страна да предизвикат себе си, да се забавляват и да срещнат лектори и ментори, част от най-големите компании в строителството, от които да черпят знания и вдъхновение.

Събитието ще се проведе от 8 до 10 юли на площад „Възраждане“, а в програмата са включени много практически и креативни задачи, работилници и активности, съобщиха от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Здравните власти с препоръки „Как да се предпазим от КОВИД-19?“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Младият рецидивист, обрал заведение за бързо хранене, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево задържа под стража 22-годишен рецидивист, с инициали Ц.С.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на неустановени дати в периода от 19 до 29 юни т.г., в Севлиево, при условията на усложнена престъпна дейност (продължавано престъпление) на три пъти, чрез използване на резервен ключ, от заведение за бързо хранене, отнел сумата от общо 1 700 лева, собственост на едноличен търговец, без съгласието му и с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Предвиденото в Закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до петнадесет години. Обвиняемият е осъждан 7 пъти, предимно за кражби, като последното престъпление е извършено при условията на опасен рецидив, само три месеца след освобождаването му от затвора.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемият да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица