Свържи се с нас

Любопитно

Кои обувки на платформа да изберем и с какво да ги съчетаем?

Published

on

Всички знаем, че основното оръжие на дамите се нарича високи токчета. С тях тя се чувстват женствени, красиви и неустоими. Определено често ги виждаме по време на официални събития и форуми, но не всички сме развълнувани от моментите, в които трябва да прибегнем към тях. Усещанията ни се променят редом с дебелината и височината на токчетата. Въпреки това има случаи, в които със сигурност трябва да поправим стойката на тялото и височината ни. Какво да правим в тези ситуации?

Ако не се чувствате добре с високи токчета, ако краката Ви често страдат в края на подобен ден, то тогава с радост Ви препоръчваме обувките на платформа. Защо да изберем тях и какви са техните предимства при съчетаването им с облеклото, ще разберете в днешната ни статия.

Защо да изберем обувки на платформа?

Основното предимство на всички обувки на платформа, които се предлагат в магазините, е тяхната стабилност. Възможността да стъпваме смело е нещо, което се оценява от всички любители на високите обувки. С токчетата точката, която поема тежестта на цялото ни тяло, е петата. Обикновено тя е тази, която най-често страда от неудобни обувки. В същото време това създава предпоставки за изкривяване на глезена при ходене и развитието на сложни и болезнени травми.

При платформите обаче това не е така. Тук имаме равномерно разпределение на тежестта върху цялото ходило. Това ни позволява да правим крачка след крачка с пълната увереност, която притежаваме. Освен това, можем да си позволим и малко по-голяма височина, в сравнение с токчетата, именно поради удобството им. Всички тези характеристики превръщат обувките на платформа във водещ избор сред дамите в тяхното ежедневие. Ако работите дълго време прави или се движите постоянно, то в подобни обувки ще намерите решението на всички Ваши проблеми.

Как да съчетаем обувките на платформи с нашето облекло?

Както вече Ви казахме, обувките на платформи са много подходящ вариант за Вашето ежедневие. Бързаме да дадем нашите предложения за предстоящата зима. Тъй като ледът и снегът често са най-големият враг на токчетата, то именно в тези случаи и дни Ви препоръчваме да се ориентирате към ботуши и боти на платформа. Ако сте любители на високите обувки, но все още не сте се сдобили с нов чифт за този сезон, то тогава Ви препоръчваме да разгледате https://www.obuvki.bg/damski/botushi-i-drugi/boti.html. Тук ще откриете огромно разнообразие от модели, цветове и размери, така че да си харесате онези, които да задоволят Вашите желания. Можете да ги комбинирате с Вашето палто или дамска чанта, за да постигнете максимално стилен резултат. Добавете и барета или друга шапка в същия нюанс, за да струи класа от цялостната Ви визия.

През лятото Ви препоръчваме да изберете еспадрили на платформа. Те са много леки и нежни и позволяват невероятни комбинации с рокли във флорални мотиви или дънки и тениска. Удобни са, така че дори в края на деня краката Ви да са подути, това няма да бъде проблем за ходилата Ви.

Ако Ви е писнало от високите токчета, Ви препоръчваме да огледате за чифт удобни платформи. С тях ще се чувствате комфортно през целия ден, а разнообразието от модели и цветове ще Ви позволи да ги съчетавате с всичко налично в гардероба Ви. Бъдете по-женствени отвсякога тази зима, избирайки правилните обувки и дрехи!

Любопитно

Детското весело лято в Габровската регионална библиотека

Published

on

Екипът на Детски отдел в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово е подготвил интересна изненада за габровските деца и техните родители, учители и близки по повод 1-ви  юни – Деня на детето.

 Проявата е едновременно забавна и познавателна. Организаторите канят малки и големи да се включат в динамичната игра с много неочаквани обрати, наречена „Пиратски приключения”.

Забавлението е гарантирано, но в хода на играта участници и зрители ще научат и много нови неща. Екипажите на двата различни пиратски кораба ще се състезават помежду си в търсене на скритото съкровище.

За да стигнат до заветната цел младите „пирати” ще трябва да решат различни задачи, да играят в екип и да мобилизират своя ум, сърце и въображение.

Играта ще се развихри на открито, край беседката в пределите на централен градски парк до библиотеката, във времето между 10.00 и 12.00 часа на 1 юни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Пъстра програма за Деня на детето в Трявна

Published

on

1 юни наближава, а с него и най-обичания от малки и големи Международен ден на детето!

Празникът поставя своето начало през далечната 1925 година на Световната конференция по въпросите на детското здраве. Тогава китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие).

По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.
През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата, а година по-късно 1 юни се чества за първи път едновременни в цели 51 страни по света.

В унисон с най-дългоочаквания и обичан ден от децата, ние, от Община Трявна тази година ще зарадваме нашите сладки малчугани не само на 1 юни, а с подготвени събития до средата на топлия месец. Стартираме навръх празника на детето с филм анимация ПЛАНЕТАРИУМ “МЛЕЧЕН ПЪТ” – “Тайният живот на дърветата”, който е подходящ за деца от 6 до 11 години. Прожекцията започва в 09:00 ч. и продължава до 13:00 ч. в СУ “Петко Р. Славейков”.

Кулминация на празника ще бъдат съпътстващите събития от фестивал “Лятно театро”, който ще се проведе по време на Националните Славейкови празници тази година. В съботния ден, на 4 юни, програмата стартира с представяне на анимация с игри от едно време в 10:30 ч.; куклено-театрален детски спектакъл “Каквото направи дядо все е хубаво” и продължава в следобедните часове с арт-ателие “Куклена ферма” и забавно шоу със сапунени мехури до 16:00 ч. Малки и големи могат да заповядат на площада пред НЧ “Пенчо Славейков” в Трявна, като част от събитията ще бъдат позиционирани и в парка зад читалището.

Празнуването на Международния ден на детето в Трявна ще завърши на 13 юни с постановката “Даскалото е COOL” от Джордже Кокош, представена от Драматичен театър-Търговище с режисьор Александър Беровски. Представлението е подходящо за ученици от 6 до 11 клас и ще се играе в салона на НЧ “Пенчо Славейков 1871” от 13:45 ч. до 14:55 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

“Малките големи таланти на Трявна”

Published

on

Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни приканват всички малки и големи деца да се включат в инициативата “Малките големи таланти на Трявна”. Кампанията, която се утвърди през последните три години като традиционна такава, се провежда по повод 457 години от първото документално споменаване на Трявна и предстоящия Празник на града – Петдесетница, който ще се проведе в периода от 10 до 12 юни. “Малките големи таланти на Трявна” няма конкурсен характер и всички включили се деца ще бъдат поощрени на 10 юни от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева. Списъкът с тазгодишните участници ще бъде обявен на официалния сайт на Община Трявна и двете официални Фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна” на 9 май с подробности относно часа и мястото на връчване на грамотите и наградите.

В инициативата могат да участват, както малчугани от предучилищна възраст, така и ученици от I до XII клас от всички детски и учебни заведения на територията на Община Трявна. Ще бъдат допускани само индивидуални изпълнения без групови. Децата от предучилищна възраст и тези от I до IV клас могат да се изявят с песен/музикално изпълнение; рецитиране на стихотворение или с рисунка на тема “Аз рисувам Трявна”. Учениците от V до XII клас могат да участват с песен/музикално изпълнение; авторско произведение – стихотворение, разказ, приказка, есе за Трявна или с рисунка на тема “Аз рисувам Трявна”.

Рисунките се приемат в Община Трявна на място в “Деловодството” на администрацията или по пощата на адрес: гр. Трявна, ул. “Ангел Кънчев” №21, стая 102, за “Малките големи таланти”. Всяка творба трябва да бъде придружена с информация за участника, изписана на гърба: три имена, години, клас, име на учебното заведение (детска градина или училище), телефон за връзка (на негов родител/настойник/попечител). След приключване на кампанията рисунките ще бъдат изложени в музей “Старото школо” в Трявна.

Видеозаписите с песен/музикално изпълнение или рецитиране на стихотворение, както и авторските произведения – стихотворения, разкази, приказки, есета за Трявна се приемат на имейл адрес – yuliyana.tsaneva@tryavna.bg за “Малките големи таланти на Трявна”. В текста на писмото трябва да се добави информация за участника: три имена, години, клас, име на учебното заведение (детска градина или училище), телефон за връзка (на негов родител/настойник/попечител).

Видеозаписите трябва да бъдат придружени с попълнена и подписана Декларация за информирано съгласие от родител/настойник/попечител за участие в инициативата “Малките големи таланти на Трявна” и за обработване на личните данни на дете, с която дава своето съгласие клиповете на съответното дете да бъдат споделени на официалния сайт на Община Трявна, фейсбук страниците “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”, както и на информационното табло пред Туристически информационен център.

Краен срок за изпращане на творбите 08.06.2022 год.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица