Свържи се с нас

Новини

Авторитетни личности подкрепят Радев и Йотова

Published

on

Ирина Асиова-Диамант, журналист: Мина повече от година след протестите на площада пред президентството. Споменът за енергията на площада сякаш избледня, но аз добре си спомням, че бяхме стотици хиляди. Бяхме единни и си поискахме обратно държавата. Казахме: „Стига!“ Стига на пачките, кюлчетата, на чекмеджетата, на опорките, на каскетите, на палките, на тормоза и разрухата. Президентът Румен Радев можеше безучастно да ни гледа от прозореца на кабинета си, но избра да слезе сред нас, на площада. Отвори си фронтове във всички посоки, но избра да застане на страната на народа си. Това е моят обединител и това е моят президент!

Весела Лечева, спортист, петкратен световен шампион по спортна стрелба: Вярвам в Румен Радев, защото той е човек със солидна биография, защото той е доказал, че нищо няма да го пречупи, когато трябва да изведе страната ни през всички кризи и да преминава през предизвикателствата. Вярвам в Румен Радев! Вярвам в Илияна Йотова! Защото те няма да предадат народа си, няма да предадат родината си. Аз съм Весела Лечева. С Вас съм.

Генерал от запаса Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса в Република България: Познавам генерал-майор Радев като смел и енергичен лидер. Подкрепям президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за една нова България. Ние офицерите, сержантите от запаса и резерва подкрепяме вас и сме с Вас.

Росица Кирилова, естрадна певица: Като певица, близо 40 години на сцена съм се срещала с много хора, и знам колко е важно да си искрен. А като журналист, който е правил предаване за животните съм се срещала очи в очи не само с питомни, но и с диви животни знам колко трудно се печели доверие. Преди пет години, когато гласувах доверие на г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова и те не ме подведоха, днес повече от всякога съм убедена, че това е верният избор. С Вас съм!

Петър Писарски, музикант. Президентът Радев е истинският обединител на българският народ. Той посочваше всички остри проблеми, които вълнуват обикновените хора, по точно бедността, чувството за безнаказаност и неспазване на законите, корупцията и погазването на демократичните принципи. Пожелавам успех на Румен Радев и Илияна Йотова. С вас съм!

*Публикуваният материал е предоставен от щаба на ИК „Румен Радев – Илияна Йотова“, във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на Република България, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев – Илияна Йотова са под номер 6 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

„ТЯ в Габрово – декемврийска среща“

Published

on

Доброволческият екип на „ТЯ в Габрово“ към Фондация „Екатерина Каравелова“ отбелязва Международния ден на доброволеца 5-ти декември и края на 2022 година със събитие на 7-ми декември, сряда, от 17.30 часа в ресторант „Сопрано“. Говорителки на „ТЯ в Габрово – декемврийска среща“ ще бъдат Мартина Денева-Венкова и Ренета Колева.

„ТЯ в Габрово“ представя активните габровки и дава възможност на момичета и жени с различни истории, работещи в разнообразни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Мартинa Денева-Венкова е изложбен дизайнер и изследовател, работещ за развитието на музеите в България. Тя е част от екипа на Музея на хумора и сатирата в Габрово, а в самостоятелната си практика работи и с други български музеи. През 2020 г. започва докторантско изследване при БАН, с което цели да създаде наръчник с добри практики и стандарти при проектирането на съвременни изложби и вълнуващи музейни разкази.

Ренета Колева до 2021г. е главен учител по български език и литература в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, а паралелно с това се е заела с научно- творческото изследване на художествени текстове. За нея да бъдеш учител е привилегия, призвание и огромно предизвикателство в динамичния ХХІ век.

Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 7-ми декември от 17:30 часа в ресторант „Сопрано“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейна в пълния си блясък

Published

on

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, снощи, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в Славейковия град.

По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта.

Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година. Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанен звън на Часовниковата кула.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на Трявна Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници. „Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения. Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица.

Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна. Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Всички снимки от събитието на фотографа Димитър Сотиров можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица