Свържи се с нас

Новини

Крум Дончев, БСП за България: Нека опитаме да продължим делото на будителите!

Published

on

Уважаеми сънародници,
Уважаеми граждани на Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново,
Скъпи приятели и колеги,

Нека в днешния ден отдадем заслужена почит към онези българи, които са възпламенявали възрожденския, културния и просветния дух на нацията ни и към малкото наши съвременници, които днес се борят за същите каузи. Във всяка една епоха будителите са били сред нас, за да ни водят – да творят, обучават и възпитават нас и децата ни, за да ни формират като личности с българско самосъзнание.

Затова, нека се поклоним на учителите, да им благодарим за изпълнението на дълга, към който са се посветили. Да се преклоним и пред всички светли личности, пазителите на българските духовни и културни традиции, защото именно те са ни носили упованието във вярата. Да отдадем дължимото на онези смели революционери и бойци, които са имали пред себе си само една единствена кауза, която е обединявала всеки българин – каузата за силна, независима и просперираща България.

Вярвам, че всеки от нас би могъл да бъде будител, тогава, когато възпитава децата си или приобщава околните с примера си към българските ценности и идеали, когато подтикваме към дела в името на всеобщото благо.

Нека опитаме да продължим делото на будителите, да съхраним родолюбието, да построим онзи мост, по който нашите деца да пренесат знанията и ценностите, наследени от предците ни – в бъдещето.

Честит празник!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 33 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица