Свържи се с нас

Новини

Георги Табаков: Габрово ще се възроди, като прекърши феодалния режим чрез свободен вот

Published

on

Габровци винаги са били много горди и смели хора. Те са носители на истинския предприемачески дух на България и знаят какво означава да поемаш риск в името на успеха и свободното бъдеще. Точно тази свобода трябва да върнем в града, но за това трябва всички заедно да спрем хищническия феодален модел, построен от ГЕРБ през последните 12 години.

Чака ни много работа. Тя изобщо не приключва с премахването на Борисов от властта. Васалите на Борисов трябва да бъдат остранени от всички нива и обществени структури, за да могат талантливите, трудолюбивите, честните хора да живеят спокойно и по-богато.

Габрово е град, свикнал да тръгва от нулата и да става успешен – да става индустриален център. Доказвал го е не веднъж. За да тръгне отново нагоре, е необходимо да се отърве от задухата на тежките мафиотски зависимости и шуробаджанащината, които спират икономическото му развитие.

Родолюбието аз го разбирам като свобода и възможност за работа и просперитет на всеки един човек. Да има истинско правосъдие, истински ред и да могат хората нормално да успяват – било то в собствения си бизнес, или на работното си място. Без диктатура и страх.

„Изправи се! Мутри вън!“ сме основният таран срещу статуквото. Доказахме го както на площада, така и в 45-тото Народно събрание. Сега е времето да се гради нова, модерна България с икономика, базирана на знание. Ние знаем как да постигнем това с много труд и компетентност.

Въпросът за успеха в Габрово не трябва да е кой познава Томислав Дончев и кой познава кмета. Въпросът е водещите политици да познават проблемите на хората и как да ги решават. Да познават таланта им, усилията, труда им, благата, които създават. Само така градът и областта ще се отпушат и ще възродят предприемаческия си дух.

Някои обаче, които са на власт, не разбират, че те са служители на гражданите, а не е обратното. Гражданите им плащат заплатите, те им дават правото на власт и им го отнемат. Въпреки това, политиците се държат като дерибеи, а никой не е женен за властта. Аз разбирам, че и за мен се отнася.

Дайте шанс на всички ни, за да успеем. Гласувайте без страх, без зависимости. Гласувайте, за да се освободите, за да дадеете шанс на себе си и на децата си.

Цялата кампания на „Изправи се! Мутри вън!“ можете да следите във Фейсбук групата „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО” на посочения линк: https://www.facebook.com/groups/201973235111384

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Изправи се! Мутри вън!, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Изправи се! Мутри вън!“ е под номер 8 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Преброителите не изискват лични документи и не раздават декларации за подпис

Published

on

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

59 заразени с КОВИД – 19 за ден, двама са починалите

Published

on

Двама души са починали, а 59 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа на територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 24 септември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с вирусната инфекция са загубили 72-годишен мъж от Габрово и 92-годишна жена от Дряново.

През последното денонощие в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 33 случая. Седемнадесет са дали положителни резултати в Севлиево, шест са новозаразените в Дряново и трима в Трявна.

От потвърдените 59 случаи в областта 17 души хоспитализираните, а останалите 42-ма са с провеждат домашно лечение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ЕК започна проверки след сигнал на Андрей Новаков

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена.

В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално скоро.

Андрей Новаков е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. Той е координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие и участва в още три парламентарни комисии – Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT). Сектор „Транспорт“ заема важно място в неговата работа на евродепутат, като в годините досега той се ангажира трайно със защита на националния интерес и позицията на българските шофьори в дебата за европейското законодателство, известно с името „Пакет Мобилност“. През 2019 г. е избран за председател на Европейската ЖП Асоциация “Rail Forum Europe“. Неведнъж се е застъпвал за проблемите на авиосектора, особено в контекста на осигуряване на средства за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията COVID-19.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица