Свържи се с нас

Новини

Томислав Дончев: Когато сме заедно, габровци можем всичко

Published

on

Габрово не е само мястото, от което съм тръгнал, а мястото, на което винаги се връщам.

Продължавам не защото в политиката е спокойно, удобно или комфортно. Продължавам, защото не сме довършили всичко започнато.

В последно време не остана нещо неомаскарено, не остана нещо, макар и добро, което да не е разкритикувано, не остана постижение, което не е осмяно. Доверието обаче се печели с работа, а не с черен пиар.

Ние нямаме цел да унищожим някой. Ако се борим срещу нещо, то това е омразата, бедността, хаоса и разрухата, а не срещу някой друг.

Не съм престанал да вярвам в колективната мъдрост на хората и все си мисля, че един или двама могат да се заблудят, но народът – никога.

Каквито и политически неуредици да има, политиците, освен да се карат, трябва да вършат и работа. Но очевидно в момента живеем в други времена. Надявам се да се върнем на пътя на реалната политика, която носи полза на хората.

Искам да видя българите обединени, мобилизирани, амбицирани в името на голяма цел. Тогава можем много, можем почти всичко!

УСПЯХМЕ
Да изградим Обходния път на Габрово, част от проекта за тунел под Шипка
Да санираме многофамилни жилищни сгради
Да модернизираме училищните сгради, детски градини и площадки, социални и културни институции, паркове
Да рехабилитираме ВиК инфраструктурата и да подобрим качеството на питейната вода в Габрово
Да изградим водопровод и да водоснабдим от язовир „Христо Смирненски” всички села от лявата страна от Габрово в посока Севлиево
Да премахнем сметището в Габрово и да изградим модерно и безопасно депо за отпадъци
Да ремонтираме основно пътя Габрово-Севлиево
Да подпомогнем изграждането на новата църква в кв. „Младост”
Да облагородим квартали в Габрово – Трендафил, Младост, Колелото, Гарата, център, бул. Априлов в района на Шиваров мост и др.
Да изградим кръгово кръстовище на входа на Габрово в кв. Бойката
Да реконструираме футболното игрище с изкуствена настилка в спортен комплекс „Христо Ботев”

ПРОДЪЛЖАВАМЕ
Програмата за саниране на жилища
Ръста на доходите – 1000 лева минимална заплата, 2000 лв. средна работна заплата
Ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери
След изграждането на Обходния път на Габрово, продължаваме работата по проекта за тунел под Шипка
Създаване на индустриална зона в област Габрово, насърчаване на инвестициите и разкриване на работни места
Осигуряване на водоснабдяване от яз. „Христо Смирненски” на 17 габровски села
Реконструкция на водопроводната мрежа на селата в кметство Кметовци, което обхваща Боженци, Кметовци, Черневци, Трапесковци
Пълна подмяна на уличното осветление в Габрово с енергоспестяващо
Ремонти на улици и квартали в Габрово – кв. „Трендафил” 2, “Тончевци”, ул. Никола Войновски, Морава, Свищовска, Урожай, междублокови пространства в кв. „Христо Ботев” и района на Кукления театър
Благоустрояване на Летния театър в Габрово
Продължаване на крайречната алея
Ремонт на пътя Габрово – Узана
Цялостен ремонт на Акушеро-гинекологично отделение

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 5 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Задържаха молдовец за трафик на 10 сириеца, спипани край Севлиево

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово съдът задържа 29-годишен мъж, гражданин на Република Молдова, за подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Той е обвинен в това, че на 27 септември т.г. в землището на севлиевското село Петко Славейково, с цел да набави за себе си или другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт 10 чужденци да пребивават или преминават в страната в нарушение на ЗЧРБ, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение и на непълнолетно лице.

Обвиняемият сам шофирал автомобила. При подаден сигнал за спиране на превозното средство той се опитал да избяга, но бил задържан, при което било установено че превозва 10 чужди граждани, единият от които непълнолетен. Те са били без документи за самоличност, но сами се определили като сирийски граждани.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Икономика

„Подемкран“ АД търси да назначи служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  • Фрезист – универсална фреза
  • Складов служител
  • Складов работник
  • Механик
  • Оператор на ЦПУ машини
  • Заварчик
  • Шлосер
  • Ръководител участък

Предлагаме обучение.

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: 088 886 6032

Зареди още

Крими

Прокуратурата поиска да освободи от наказателна отговорност софиянеца, застрелял домашно куче

Published

on

Районна прокуратура – Габрово внесе в Районен съд – Дряново постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишния мъж от София за убито куче.

Софиянецът, с инициали П.А, е обвинен в това, че на 26 април, в Дряново, като проявил жестокост към куче от мъжки пол, собственост на дряновец, му причинил незаконно смърт – прострелял го с пневматична пушка „GAMO REPLAY – 10 IGT“, като деянието е извършено по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 пр.1, вр. ал.1 от НК.

Животното било около 6-годишно и не принадлежало към конкретна порода. То било отглеждано в дома на стопанина си, било регистрирано в Община Дряново, имало издаден паспорт и било чипирано.

Животното ежедневно се разхождало на обособена оградена тераса над нивото на пътя срещу дома на обвиняемия П.А. и често лаело.

На 26 април, около 16.00 часа, животното отново било на терасата. Обвиняемият бил в дома си, изнервил се от непрестанния лай на кучето и решил да го застреля със законно притежаваната и регистрирана от него пневматична пушка с оптика и боеприпаси за нея.

В изпълнение на решението си отворил леко вратата на терасата на жилището си, от където имал пряка видимост към животното и стрелял веднъж в областта на главата му, след което се прибрал и затворил вратата.

Кучето било наранено в шийната област и около час по-късно починало от кръвозагуба, се посочва в аргументите за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 47-годишен мъж за убито куче на габровската районна прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица