Свържи се с нас

Новини

Е-спортове в bwin – нов портал за онлайн забавление

Published

on

Един от най-бързо развиващите се спортове днес е именно е-спортът, а като особено млада дисциплина – приблизително на около 30 години, може да се похвали с доста впечатляващи успехи. Мнозина може да не са чували за него, но сме сигурни, че сте се докосвали до самата платформа. Ако си мислите, че грешим, нека ви попитаме дали някога сте играли компютърни или конзолни игри, без значение кога, положителният отговор се брои за познаване на електронните спортове.

Анализаторите го посочват като следващата налагаща се дисциплина, а ако разгледаме ревюто на bwin тук – www.efirbet.com/bwin/ откриваме и наличието на именно тази дисциплина, а не трябва да забравяме, че този букмейкър разполага и с най-добрата платформа за електронни спортове, както и детайлна статистика за всяко едно събитие. Как електронните игри се превърнаха в спорт?

За целта имахме нужда само от малко по-бързи компютри, интернет връзка и достатъчно ентусиасти, които да помогнат за изграждането на индустрия, която скоро ще се бори за стойност от милиарди долари. Впрочем зрителите са около половин милиард в момента. Опитайте се да помислите за друга дисциплина, която в рамките на 30 години е имала точно такъв зрителски интерес. Футболът например е създаден в началото на миналия век.

Как се случват тези турнири? Обикновено в интернет можем да открием стриймове за голяма част от тях, а заглавията са доста популярни. Ще открием сериозни двубои между отбори в дисциплини като Counter-Strike:GO, League of Legends, Dota II, FIFA и някои от любимите и добре познати бойни игри на дуели. Впрочем не трябва да забравяме, че висотата тук достигна до такава степен, че дори беше създадена специална платформа за безплатен стрийм в лицето на Twitch. Същата много напомня на YouTube, но форматът там е малко по-различен, но определено ще даде необходимото забавление.

С привличането на такава аудитория е логично да се появят спонсорите и рекламодателите, а малко след тях дойдоха и букмейкърите. Последните често признават, че са очаквали някакъв интерес, но не и толкова висок от самото начало. Електронните спортове се оказа любими на последните две поколения и дори сега, когато имаме спортно господство на стария континент, доста от почитателите се интересуват повече от успехите на електронните атлети.

Впрочем дори прогнозите са съобразени с всяка една игра. Почитателите на CS:GO знаят, че двубоите се решават на няколко карти, прогнозите са насочени към тях, но освен това ще открием и присъствието на номинация за най-ценен играч, както и още много други. Дори и да не сте запознати или за първи път да се сблъсквате с някое заглавие, препоръчваме да гледате напълно безплатно мачовете, при това с коментарно студио, като там експертите обясняват всичко, което се случва пред нас.

Най-важното е, че атмосферата е развлекателна, а ако вникнем в самите срещи, обикновено в рамките на 20-40 минути стават повече обрати, отколкото ще открием във всяко едно друго спортно събитие. Точно това пък привлича почитателите да обръщат повече внимание на секцията, а като цяло всеки ден има срещи, при това с отбори от цял свят. След като вече посочихме, че има спонсори, не е трудно да се досетим, че повечето играчи се състезават за парични награди. В това отношение не трябва да пропускаме и Иван Иванов, който се смята и за един от най-успешните родни играчи във въпросната платформа. Може да го откриете из дебрите на Dota II, като българинът се оказва доста добър стратег.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица