Свържи се с нас

Новини

Бъдещето на спортните сайтове за залози у нас

Published

on

Малцина знаят, че развлекателната сфера на спортни залози и казино игри, е може би една от най-бързо развиващите се днес. Достатъчно е да видим огромната световна експанзия, в която аудиторията от клиенти може да се измерва в милиони. Най-вероятно не знаете, че днес има официално действащи около 8000 спорта, но едва 100-на могат да се подредят в популярността. Пример за много добри практики може да бъде bet365 и като бранд с много развита онлайн платформа, екипът зад него знае с голяма точност каква беше цената за налагането и привличането на толкова голяма маса от клиенти.

Различните оператори, които познаваме с лиценз за работа в България, могат да признаят, че нашата страна е една от перфектните платформи за правенето на спортни залози. Това не трябва да ни изненадва, ние сме технологичен хъб, който често може да постави Европа на колене, особено ако говорим за развитието на дигитални технологии. Не трябва да забравяме, че тук имаме и няколко родни бранда, които също се разрастват в Европа и вече оперират на няколко пазара. Очевидно е, че това не е статична индустрия, напротив – това е предизвикателство, което може да спечели вниманието на мнозина.

Какво обаче е бъдещето, конкретно за България? Ако вярваме на статистиката и на тенденциите, това е индустрията, която в следващите години ще отваря повече работни места, при това не само в IT сектора, но и във всички специални отдели. Все по-често разбираме, че търсенето на кадри за онлайн казината – тази професия става все по-популярна и това не може да се отрече.

Няма как да не открием и още някои факти. Екипите на тези брандове често имат само една задача – да повишат интереса на потенциалните клиенти, предоставяйки по-сериозни и по-красиви техники за забавление. Към този момент можем да маркираме някои основни практики, които ще се появят – например ще открием, че все повече брандове искат да въведат платформа за работа с крипто валути. Защо? Това не е начин за по-бързо забогатяване, а просто вариант за по-бързо обслужване на сметките, никой не очаква самите залози да се повишат, а само да станат по-бързи.

Знаем, че изкуственият интелект е една много сериозна опция, но тук няма да се използва по начина, който сме виждали в Холивуд. Идеята да се обучи една програма, която да прави по-добри анализи на платформата, да посочва кои са интересите на един бранд, какво кара повече хора да се включат в дадена платформа. Същата програма ще позволи създаването на по-добро промоции и бонуси, може да даде по-кратки срокове за представянето им, а в конкурентна среда като тази е повече от ясно, че е необходима нова технология.

Все по-често се говори за виртуална реалност, която може да свали границите на пътуването, на истинското движение, но същевременно да спести някои от много големите разходи. Например можем да кажем, че е доста скъпо да отидем в момента на финал на Евро 2020. Какво ще се случи, ако на стадиона просто се поставят камери, които да позволят на повече фенове да се включат в събитието и да усетят тръпката от първо лице?

Отново да бъдат обградени от фенове и да се наслаждават на играта като такава? В момента много оператори предлагат опцията за безплатен стрийм, но той е точно като този, който гледаме от телевизионния приемник. Да си представим, че всичко това може да се подобри и очевидно ще се промени в следващите години. Това също е една много специална опция и инвестиция.

Намираме се в средата на една технологична еволюция, която ще ни позволи много сериозни успехи и точно това ще ни предостави много специални опции за успехи. Като всичко това се очаква в близкото бъдеще и повярвайте ни, букмейкърите изпълняват своите обещания.

Любопитно

Vivacom лансира 5G високоскоростен интернет за дома

Published

on

Vivacom стартира 5G HOME INTERNET – най-новата услуга в портфолиото си, предоставяща покритие на българските домакинства с 5G високоскоростен и стабилен интернет за дома, на места без оптична свързаност. Уникалното предимство на новата услуга е комбинирането й с иновативната ТВ платформа EON, в резултат на което клиентите на Vivacom вече могат да гледат EON с високо качество навсякъде.

Това е възможно благодарение на 5G мрежата на Vivacom – най-голямата в страната и разнообразието на ТВ пакетите EON – LIGHT, FULL и PREMIUM. Чрез комбинацията от високоскоростния 5G HOME INTERNET и ексклузивната  телевизия EON, клиентите ще получат невероятно мултимедийно изживяване в Ultra HD качество, възможност за връщане на съдържание 7 дни назад, видеотека с повече от 15 000 заглавия, уникална възможност за създаване на детски профили, спортен режим и много други, дори и в райони без достъп до фиксираната мрежа на Vivacom.

5G HOME INTERNET осигурява още много възможности, сред които са свързване на повече устройства едновременно, бързо изтегляне на файлове, по-стабилна връзка за стрийминг и гейминг, гледане на разнообразно съдържаниe в ултра HD резолюция.

Услугата се инсталира изключително бързо и лесно, без допълнително окабеляване, като за целта е необходим единствено 5G рутер, който Vivacom предоставя на клиентите си. Рутерът е последно поколение с WiFi 6 технология, която осигурява още по-добро изживяване в дома. С пакетите EON Vivacom предоставя безплатен EON приемник, EON Smart TV App, достъп до мобилното приложение на EON и безплатния 5G HOME INTERNET рутер. Със старта на услугата телекомът прави специално предложение за новите си клиенти – 1 лев на месец за първите до 3 месеца.

„Иновативният 5G HOME INTERNET е идеалното попълнение в продуктовото ни портфолио. Той е перфектното решение за всеки, който има нужда от неограничен високоскоростен интернет за дома и висококачествена телевизия дори в райони, в които няма изградена оптична мрежа. С новата услуга клиентите ни могат да гледат EON в перфектно качество, да разчитат на супер бърз интернет за работа или забавление и да не се притесняват за скоростта в същото време. И всичко това е възможно, благодарение на 5G мрежата на Vivacom, която вече покрива близо 80% от населението в страната“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Зареди още

Новини

Костадинов: Референдум за запазване на българския лев ще има

Published

on

„На път сме да направим най-големия пробив от 30 год. насам. България е на път да каже НЕ на няколко велики сили за еврозоната.“, каза пред журналисти в БТА председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той добави, че с изтичането на единадесетата седмица от началото на подписката за провеждане на референдум за запазване на българския лев са събрани 501 хиляди подписа.

„За последната непълна седмица, тоест вместо за седем, за шест дни, са събрани 34 хиляди подписа. Имаме още 12 дни до края на подписката, защото срокът ни изтича на 10 април. Ние, разбира се, няма да чакаме до последния възможен момент, за да не се окаже по някаква случайна причина, че Народното събрание точно в този ден няма да работи – току виж някой се обадил като в бургаските, софийските и варненските училища и кажат, че има сигнал за бомба и няма да ни приемат в деловодството. Така че ще отидем може би два или три дена преди това. Разбира се, ще ви пуснем съобщения, за да можете да видите момента, в който внасяме цялата документация.“, коментира още Костадинов пред представителите на медиите.

От „Възраждане‘ още казаха, че информацията продължава да се обработва, подписите продължават да пристигат и че са сигурни, че с тези темпове на събиране на подписи от порядъка вече на 30-40 хиляди на седмица и с пристигащите подписи всеки ден от страната и чужбина вероятно подписката ще нарасне от порядъка на около 550 хиляди горна граница.

„При всички положения сме уверени към настоящия момент, че референдум ще има, защото успоредно със събирането на подписите, ние вече и ги въвеждаме в електронен вариант, тъй като такова е изискването на закона. Към настоящия момент процентът на подписите, които не отговарят на изискванията, тоест или нямат пълно ЕГН, или нямат пълен адрес, е по-малко от 10 процента – колебае се между 8 и 10 процента. Което означава, че от тези 501 хиляди подписа, валидните до момента са 450 – над необходимата граница от 400 хиляди подписа, за да стане референдумът задължителен. Така че референдум ще има – кога ще бъде той вече зависи единствено и само от волята на президента, защото той е човекът, който решава.“, коментира още Костадинов.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.! Избери свободата! Възраждане е с номер 3 в бюлетината! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Възраждане“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Възраждане“ е под номер 3 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Култура

Лазарки ще пресъздадат обичая на Чаршията в Трявна

Published

on

Лазаровден спокойно може да се нарече най-хубавият, най-красивият и най-нежният пролетен празник в българския народен календар. Отбелязва се съботата преди Великден и се свързва с любовно-женитбения ритуал при младите, неомъжени девойки. Участват момичета над 16 години, които облечени в традиционни български носии, обикалят полето, къщите, играят и наричат за здраве и берекет на стопаните.

Тази година празнуваме Лазаровден на 8 април, събота, като за втора поредна такава Община Трявна ще пресъздаде обичая на чаршията във възрожденския ни град. Инициативата се реализира съвместно с „Училището за лазарки“ на Музей „Етър“ – Габрово и се провежда в Трявна със съдействието на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство – Трявна, СУ „Петко Р. Славейков“ – Трявна, НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна и НЧ „Съединение 1933“ – с. Кисийците.

Участие в празника ще вземат 15 гиздави девойки от СУ „Петко Р. Славейков“, които пременени в красиви народни носии ще огласят старинната чаршия в Трявна в ранните зори на 8 април. Момичетата ще бъдат водени от кумицата на групата, 16-годишната Василена Николова, чието венче миналата година бе първо във водите на р. Тревненска.

Обичаят ще започне точно в 09.30 часа, в двора на Музей „Даскалова къща“, където лазарките ще започнат да изплитат своите венчета от върбови клонки и да вплитат в тях нежни пролетни цветя, както традицията повелява.

С песни и танци девойките ще поздравят стопаните в лицето на ръководството и екипа на СМРЗИ – Трявна, след което ще се отправят по старинната улица и към останалите възрожденски дюкянчета, работилници и търговски обекти.

Символиката на празника, тревненските лазарки ще пресъздадат и при стопаните на гостилница „Балабановата къща“; Възрожденско кафене на пясък; магазин за бижута и аксесоари „Габи“; магазин „Етно Дюкянъ“; магазин за парфюмерия и козметика „Escape“; магазин „Шареното копче“; магазин за сувенири при Драго и Искра; Дърворезбарска работилница „Тревненско слънце“ и магазин за сувенири „Далия“, които от своя страна ще ги дарят с яйца, козунаци, плодове и най-различни дарове в знак на благодарност.

И тази година, обичаят ще завърши на Кивгирения мост в Трявна, откъдето момичетата смело ще хвърлят своите венчета в реката, за да разберат коя ще се омъжи първа сред тях.

Тревненските лазарки ще се включат в пресъздаването на обичая и в Габрово, който ще се проведе от 12.30 ч. на чаршията в Регионалния етнографски музей на открито „Етър“. Заповядайте и станате част от магията на най-красивият и нежен пролетен празник Лазаровден!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица