Свържи се с нас

Новини

Продължават срещите на кандидатите за народни представители на „БСП за България“ в общините от областта

Published

on

По-малките общини и техните проблеми за привличане на инвестиции, корупцията при одобряването на проекти с европейски средства, демографските проблеми и възможностите за тяхното решаване – това бяха основните теми на срещата в община Дряново.

Кандидатите за народни представили отговаряха на конкретни въпроси, поставени от хората в препълнената зала. Дискусията водеше Десислава Симеонова, кандидат за народен представител от Дряново, учител по география в Американския колеж във Велико Търново, преподавател във Великотърновския университет. Деси е родена през 1994 г., но вече завършва докторантурата си в университета, активно работи като общински съветник в Община Дряново и има ясни позиции за проблемите в сферата на образованието.

„Пандемията“, причинена от досегашното управление може да се спре само, ако се обедини лявото пространство. Няма инвестиции, защото се закриват училища, защото няма подготвени кадри за бизнеса и достатъчно ефективни програми, които да го подпомагат в случай на криза“ – каза Бойка Ломбарди, представител на гражданската квота, – „тук съм, за да подкрепя младите и да помогна с опит и съвет.“

Младост и енергия към екипа на коалиция „БСП за България“ прибави и четвъртата в листата Диляна Митева, завършила Медицинския колеж в Пловдив, специалист в областта на здравеопазването и социалните дейности: „Представител съм на град Трявна и нашите две общини често се съревновават, но аз съм човек, който вярва в обединението. Благодаря ви, че сте тук, защото заедно ще постигнем това обединение, а ние имаме една цел – по-добро бъдеще за малкия град. Всеки наш избор е важен, но изборът сега има особено значение, той може да промени посоката на бъдещето.“

Двадесет и осем годишният Валери Митов, завършил Бизнес информатика с английски език в Пловдивския университет, добре познава проблемите в частния бизнес – сам управлява фирма за организиране на събития. Валери започва политическата си кариера като председател на Младежкото обединение на БСП в Габрово и вече е председател на Областния съвет на БСП. Второто му място в листата на коалицията показва амбицията на БСП да създава възможности за реализация на младите хора на политическата сцена. „Трябва да подобрим резултата, постигнат през април, това е залог, който ще реши промяната на националните политики, които определят и развитието на общините“.

Водачът на листата Крум Дончев предизвика аплодисменти в залата с финалните си думи: „Чест е да съм тук, сред вас и да водим този разговор. Мога да говоря много за всеки един от тези млади хора в листата, но най- важното е, това, което ни обединява – лявата идея, и най-важното – това, което утре ще кажем на децата си, знанието, което ще им предадем. В тази листа сме се събрали няколко поколения – опита и мъдростта на по-възрастните, които представлява госпожа Бойка Ломбарди, енергията и заряда на младите. Тук са и представителите на коалиционните партньори, на които разчитаме. Млади хора, достойни хора, честни – те са вашите потомци, гордейте се с тях. Не е време за разделяне, време е да се обединим, както винаги го е правила нацията ни в трудни моменти.“

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 4 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Започват обходите на преброителите в региона

Published

on

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци от 18 септември и ще продължат до 3 октомври.

Те ще минават между 8.00 и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ново разписание по някои маршрути на обществения транспорт, тръгващ от Габрово

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ EOOD публикува актуална информация, във връзка на направени промени по някои маршрутни линии от обществения транспорт, тръгващ от Автогара – Габрово.

Часове на тръгване:
Габрово -София – 6:15ч. 12:00ч./работни дни/; 12,00ч. /почивни дни/

Габрово-Велико Търново – 7:30;16:30ч. /работни и почивни дни/;

Габрово-Севлиево/обиколно/ работни дни– 6:00; 8:00; 10:00; 12:00; 14:00; 16:00; 18:00ч.
Габрово-Севлиево/обиколно/ почивни дни– 8:00; 12:00; 18:00 ч.

Борики, Ясени – 14:00 ч./понеделник, сряда, петък/

Николчовци, Лоза, Армените – 15:00ч./работни дни без сряда/

Николчовци, Лоза, Армените, Новаковци – 15:00ч /сряда/

Стоевци/Гъбене/Музга – 15:00ч./работни дни/ Стоевци/Гъбене/Музга – 12:00ч./Понеделник/

Ясени – 6:10; 17:20ч. /работни дни/
Ясени – 9:30ч./събота/
Ясени – 15:00ч./неделя/

Боженци – 8:00; 17:05ч./работни дни/
Боженци – 13:00 /сряда/
Боженци – 8:30; 17:05ч. /почивни дни/

Лоза – 6:00/работни дни/; 17:30ч. /работни дни/;

Армените,Стоевци,Михайловци – 5:30;17:30ч. /работни дни/; Лоза,
Армените,Стоевци,Михайловци – 6:30ч. /събота/

Лоза, Армените,Стоевци,Михайловци – 16:00ч. /неделя/

Музга – 6:00; 18:10ч./работни дни/

Музга/Стоевци –10:30ч. /събота/ Музга/
Стоевци –18:10ч. /неделя/

Костенковци – 7:00; 17:00ч. /работни дни/
Костенковци – 7:00ч. /събота/
Костенковци – 17:00ч. /неделя/

Поповци – 6:50;18:30ч. /работни дни/
Поповци – 15:15ч.

Рязковци/Думници/Киевци – 9:00; 13:00ч. /Понеделник и Сряда/

Орловци – 6:30; 16:45ч./работни дни/

Здравковец – 6:00; 17:30ч./работни дни/
Здравковец – 13:00ч. /сряда/
Здравковец – 7:30ч. /събота/
Здравковец – 18:00ч. /неделя/

Николчовци – 6:00; 18:00ч./работни дни/
Николчовци/Лоза/Армените – 11:00ч./вторник/
Николчовци – 9:00ч. /събота/
Николчовци – 19:00ч. /неделя/

Балани – 8:30;15:00ч./сряда/
Балани – 8:30.18:00ч./събота/

Дебел Дял – 10:00;16:00 ч;/сряда/
Дебел Дял/ВРЪБЦИ/ – 10:00 ч./събота/
Дебел Дял/ВРЪБЦИ/ – 14:30ч./неделя/

Тота Венкова – 9:00;15:00 ч./сряда/
Узана – 08:00; 15:30ч. /събота/
Узана – 15:30ч./неделя/
Соколски манастир – 8:45; 12:45ч. /сряда/

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово

Published

on

Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%). Това става ясно от информация на Министерството на образованието и науката относно карантинираните учители и ученици в началото на учебната година в цялата страна.

По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от КОВИД-19 или контакт със заразен в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната, информират още от образователното министерство.

Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище – 1,42%. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в училище заради пандемията. Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%). Още по-нисък е процентът на поставените под карантина ученици в страната – 0,31%.

Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%. Министерството на образованието и науката (МОН) има достъп до актуалните данни за карантинираните учители и ученици въз основа на споразумение с Министерството на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД за обмен на статистическа информация.

Тя се предоставя единствено обобщена и без никакви лични данни. Всекидневното проследяване на заболяемостта в страната, в отделните области, населени места и училища е необходимо, за да се осигури локалният подход, заложен в насоките за работа на образователната система в условията на пандемия.

Решенията за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда на паралелка, випуск или цяло училище ще бъдат гъвкави и ще се взимат въз основа на обективна информация за епидемичната ситуация на възможно най-ниско ниво.

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на цели випуски или училища по медицински причини. Директорите на училища имат право да взимат такива решения за отделни паралелки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица