Свържи се с нас

Новини

„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово

Published

on

„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово. Коалицията е с номер 8 в бюлетината. Тя тръгва в изборите с много амбициозна листа за 7-ми МИР-Габрово. За да спечели мандат в област Габрово, коалицията издига за водач национално доказания икономист Георги Табаков. Повече от 20 години той е председател на авторитетната организация „Български икономически форум“. Георги Табаков има също натрупан опит в държавната администрация отпреди 2 десетилетия, като последователно е заемал позициите зам.-министър на търговията и туризма и председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции. Той е дипломиран със степен магистър „Международни икономически отношения“ от Института за международни отношения в Москва. Владее свободно 4 чужди езика – английски, френски, руски и италиански. През голяма част от живота си се е занимавал и с частен бизнес.

„За да заслужим доверието на всички честни хора в Габрово, ние залагаме на силни кандидатури. Всички в нашата листа са хора, които с много труд и собствени усилия са успели и успяват в своя житейски път. При нас няма да намерите партийни функционери“, подчерта Георги Табаков.

След водача Георги Табаков се нареждат:


– Светлин Каменов – известен адвокат от Габрово, управител на адвокатско дружество „Каменов и Димов“, с висше образование “Право”;
– Иван Събев – собственик на частен бизнес в сферата на туризма и земеделието, преподавател в ТУ-Габрово и общински съветник в община Дряново, с висше образование “Счетоводство и контрол”;
– Георги Ненов от Севлиево, който има семеен бизнес за търговия с хранителни стоки и производство на месни продукти, с висше образование “Международни икономически отношения”;
– Надежда Стефанова – работи като отговорник за маркетинга в известна фирма в сферата на машиностроенето в гр. Трявна, висше образование “Маркетинг”;
– Стела Антонова – собственик на успешна сладкарска работилница в Габрово, известна със своите продукти в цялата област, с висше образование;
– Валентин Туфекчийски – собственик на частен бизнес, занимаващ се с търговия на едро и дребно в страната и чужбина. Регионален представител на голяма спедиторска компания, с висше образование от Икономическия университет във Варна.

Пред събралите се граждани на Габрово Георги Табаков направи и обстоен анализ на политическата обстановка в страната и региона: От “Изправи се! Мутри вън!” разчитаме на това, че изборите на 11. юли ще бъдат честни и че всеки български гражданин ще може спокойно – без натиск и заплахи, да направи своя свободен избор за това какво да бъде управлението на нашето Отечество.

В тази връзка се обръщаме към онези охранителни фирми и други лица, за които има сериозни съмнения, че на изборите през април са упражнявали натиск върху избирателите, участвали са в търговията с гласове и са насърчавали контролирания вот – ние знаем кои сте! Вашите имена ще бъдат предадени на служебния министър на вътрешните работи – Бойко Рашков. Вашите евентуални незаконни действия ще бъдат своевременно осуетени от правоохранителните органи и ще понесете цялата строгост на закона. Обръщам се и към всички честни хора – подавайте сигнали към нас при съмнения за нарушения на изборния процес.

Водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” продължи: Режимът на Бойко Борисов си отива! Отива си най-срамният период в новата българска история – период на корупция и невиждан упадък на социалния, икономическия и духовния живот на страната ни.

Но не се залъгвайте – битката тепърва предстои. Режимът се е окопал във всички обществени структури. Предстои трудно време за връщане на достойнството на България. Изправени сме както срещу окопите на диктаторския режим, така и срещу цялата мафия!

Без страх подавайте сигнали към нас за извършвани безобразия от режима на ГЕРБ – тези сигнали ще бъдат внесени от нашата парламентарна група в Комисията по ревизия в 46-то Народно събрание.

Вече всички си знаем урока – отстояването на свободата, достойнството и справедливостта трябва да е винаги – ден след ден. Затова е необходимо заедно да направим истинска съдебна реформа. Тази реформа задължително минава през отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор Освен, че казваме срещу какво се изправяме, ние имаме и ясна визия за бъдещето на България. Ние искаме да осигурим време за разум, за градеж и за разбирателство между всички българи на основата на осъзнати ценности и идеали.

От “Изправи се! Мутри вън!” очертават 8 приоритета:
– Повишаване на доходите на българите;
– Продължаване на борбата срещу корупционните злоупотреби на управлението и тяхното разкриване;
– Защита на обикновените хора от монополите и премахване на тормоза от бюрокрацията;
– Подкрепа за малките фирми и хората, останали без работа в кризата
– Истинска съдебна реформа;
– Гаранции за чиста околна среда;
– Достъпно здравеопазване, без доплащане;
– Подкрепа за родителите и борба с демографската криза.

В рамките на своите компетенции като икономист, Георги Табаков открои кои ще бъдат първите стъпки, които ще предприеме в помощ на малките фирми:
– вдигане на прага за регистрация по ДДС до разрешения в ЕС – приблизително 180 000 лв.;
– значително намаляване на патентния данък;
– отмяна на “данък уикенд”;
– помощ от 3000 лв еднократно за всички малки фирми, които досега не са получили нищо по време на Ковид-кризата;
– премахване на данъка за реинвестираната печалба.

Водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” наблегна и на един от най-важните проблеми пред региона, свързани с водоснабдяването в някои от общините както и на заниженото качество на здравната система. Георги Табаков подчерта и необходимостта от високоскоростна връзка на региона с АМ “Хемус”.

Приоритет, върху който беше разисквано от всички участници, беше как да бъде спряно напускането на младите хора от областта и справянето с демографската криза. Табаков обяви, че заедно с хора от листата разработват пакет за подкрепа на туризма във вътрешността на страната, свързан с развитието на българските традиции, култура, история, религия и най-вече – природа.

След зададен въпрос за бъдещото управление на страната, водачът на листата на “Изправи се! Мутри вън!” заяви: “Убеден съм, че българските избиратели ще дадат сила на формациите на промяната за излъчване на решително реформаторско правителство”.

Цялата кампания на „Изправи се! Мутри вън!“ можете да следите във Фейсбук групата „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО” на посочения линк: https://www.facebook.com/groups/201973235111384

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Изправи се! Мутри вън!, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Изправи се! Мутри вън!“ е под номер 8 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Къде габровци в миналото са търсели прохлада от жегата?

Published

on

Високите летни температури подлагат на изпитание дори жителите на планински райони като габровския. Затова прохладата се търси навсякъде, дори и в центъра на града.

Любимо място на жителите на Габрово е градинката пред емблематичната кафе-сладкарница „Глинените гърнета”.

В момента тя е в ремонт, но старите фотоси „помнят” как мястото е било любимо на поколения габровци.

Дали на сладка приказка в сладкарницата или под сенките на големите дървета, видимо е, че освен прохлада и отмора, една от любимите градски градинки е била място и за естетическа наслада с произведения на ХГ „Христо Цокев”.

Представените снимки са от 1982 г. и 1991 г. и се съхраняват във фондове 817 и 1347 в Държавен архив – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„Upstream Voices“ с награди от „Петнадесет лалета“

Published

on

В Хисаря се проведе деветото издание на Националния младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“. Негови организатори бяха сдружение „Петнадесет лалета“, НЧ „Иван Вазов-1904“, Община Хисаря, със съдействието и подкрепата на много спонсори и фирми.

Тази година първият етап от конкурса беше реализиран онлайн, с предварително изпратен видеозапис на изпълнителите. След оценка и селекция на журито, с председател Мими Иванова – популярна и любима естрадна звезда на цели поколения българи, до присъствен етап на състезанието бяха допуснати по 10 певци, във всяка група – индивидуални изпълнители, общо 92, 14 дуета и триа, 16 вокални формации от 49 вокал- ни школи в страната.

От Вокална формация „Upstream Voices“, с вокален педагог Ценка Горалова, бяха одобрени 4 изпълнители: Ива Христова, Александър Дончев, трио „А Д И“ и Катерина Василева. Талантливата Ива Христова се завърна с първа награда, златен медал и диплом във втора възрастова група, направление „15 лалета“.

С блестящото си изпълнение на песента „It don’t mean a thing“, съвременна джаз версия на популярен хит на Дюк Елингтън, младата певица впечатли професионалното жури, в което бяха поканени още и Развигор Попов – композитор и аранжьор, автор на най-популярните песни на Мими Иванова, Здравко Петров – музикален редактор в БНР, Надя Тончева – музикален педагог и джаз, поп и рок изпълнителка, Владимир Димов – поп и рок певец, преподавател в МА „Панчо Владигеров“, Петър Алексиев – музикант, композитор и аранжьор – 4 кратен носител на Grahd Prix в направление „Ние и песента“.

Ива развълнува персонално Мими и Развигор и на гала-концерта, като ѝ връчиха специалната им награда – книгата на Развигор Попов „Ау , от глад умирам‘‘, покана за участие в международен фестивал и запис в ANP Music Production – студиото на Петър Алексиев и Алекс Нушев.

В първа група в направление „15 лалета“ достойно се представи деветгодишният Александър Дончев с популярния хит на Орлин Павлов „Още малко‘‘, из нашумелия сериал „Скъпи наследници“.

Той се класира на трето място и получи бронзов медал и диплом. За първия етап на конкурса Алекс изпрати атрактивен видеозапис на „Ночной хулиган‘‘, песен из репертоара на Дима Билан. Трио „А Д И“, в състав: Антония Пенева, Далия Ковачева и Инес Метева бяха отличени с втора награда, диплом и медал в направление „15 лалета“, за емоционалното си представяне на песента „Grande amore“ из репертоара на италианското трио „IL Volo“.

В първия етап на конкурса талантливите момичета от Севлиево и Габрово участваха с песента „Хиляди“, популярен хит на Рут Колева.

В пета възрастова група в направление „15 лалета“, участва осемнайсетгодишната Катерина Василева от Габрово. Младата певица се обучава в школата на Ценка Горалова от две години и за кратко време натрупа много опит и богат репертоар.

Талантливата габровка се класира на второ място, получи диплом и сребърен медал за силното си певческо присъствие с песента „Hurts“, акустичната версия на Емили Санде. Конкурсните дни и гала – концертът се проведоха на откритата сцена на Летния театър в Хисаря.

По решение на организаторите и по покана на Иван Димов в алтернативно жури за 4-та възрастова група участва и г-жа Ценка Горалова – Гъбенска.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Габровска група популяризира планинския туризъм у нас

Published

on

Нова фейсбук група популяризира планинския туризъм, показвайки красотата на българската природа. Неин администратор е габровецът Светломир Христов, който е запален планинар и който организира безплатни преходи из ненагледните планински райони у нас.

Името, което носи групата, е „На Планина с Бат Свет“. Тя е мястото, където може да бъде получена информация за предстоящи или изминали летни, или предстоящи зимни планински преходи.

Функционира от близо половин година, а интересът към нея се покачва с всеки изминал ден. Членовете ѝ към момента наброяват над 11 500 души.

Всичко, което се случва около организацията на преходите, е на доброволни и приятелски начала. Един избира маршрута, друг къде да се нощува, а трети организира транспорта от определен град, тъй като в групата членуват хора, обичащи планината, от цяла България.

Ядрото на групата се състои от около 10-15 човека, които са сред редовните, превърнали планинарството в свое любимо хоби. С всеки изминал преход обаче техният брой се увеличава.

„Местата, които се посещават, са спиращи дъха, както зиме, така и лете. Имаме си обаче и някои изисквания“, разказа пред „Габрово Нюз“ Светломир Христов. Туристическата застраховка е задължителна за всеки, като изключения не се правят, поясни още той.

Всички други неща, като екипировка спрямо сезона, слънцезащита, удобни обувки и добро настроение са по подразбиране.

„Ако имате желанието да се запознаете с млади и позитивни хора, да споделите хубави мигове из българските планини с тях, не губите време, а се запишете за следващия преход!“, сподели още Светломир Христов.

Ако и Вие желаете да станете част от новото социално пространство за планински туризъм на България можете да го направите от този линк, както и да присъедините Вашите приятели към него.

За 14-ти и 15-ти август е обявяван код „Пирин“. Ще бъде направен един любим преход в този район: Хижа „Безбог“ – Попово Езеро – вр. Джано 2668 м. – Хижа „Безбог“. Повече информация за прехода можете да намерите в групата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица