Свържи се с нас

Новини

„Нашите кандидати са млади и успели хора, постигнали много в професионалното си развитие“

Published

on

Каквото и да говорим, 45-то народно събрание се превърна в трибуна за предстоящата кампания. Коалиция „БСП за България“ застава на стартовата позиция с кандидати, познати имена от листата през месец април.

Логично – партията в Габрово вече наложи в публичното пространство имената на досегашния водач Крум Дончев – специалист в областта на международния мениджмънт, логистика и транспорт, Валери Митов – председател на Областния съвет на БСП – Габрово, собственик на фирма за организиране на събития, Станимир Стойчев – със собствен бизнес, свързан със земеделието, Диляна Митева – специалист в областта на социалните услуги и дейности и общественото здраве, Десислава Симеонова – учител по български език и география в Американския колеж във Велико Търново. С тези имена и новото попълнение на листата с Евгени Димитров – инженер по машиностроене и уредостроене, състезател по ръгби на РК „Янтра“ Габрово, състезател и на националния отбор по ръгби на Република България през различни периоди на спортната си кариера, треньор и съдия по ръгби, Петър Коев – специалист в областта на публичната администрация, туризма и ресторантьорството, Бойка Ломбарди – с успешен собствен бизнес в сферата на маркетинга и управлението на чужди инвестиции, коалицията дава заявка за отстояване на основните тези в предизборната платформа на БСП: възстановяване на демокрацията и доверието в институциите, създаване на условия за нормални икономически взаимоотношения и финансова стабилност, преустановяване на корупционните схеми, излизане на болниците от модела на търговските дружества, защита на социално-слабите и пенсионерите, гарантиране на средства за постигане на иновативно образование и наука, един процент от брутния вътрешен продукт за развитие на българската култура.

Задълбочеността на платформата и конкретните мерки, обезпечаващи заложените цели, създават ясна представа за всеки, който непредубедено желае да направи избор за хората, които ще отстояват тази програма и ще представят областта ни в следващото народно събрание.

„БСП съществува 130 години, това означава две неща – тя е способна да се адаптира и да решава проблемите на хората. Да се гласува за БСП е отговорност“ – обърна се към изпълнената с хора зала председателят на групата на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов. Знаем, че доверие трудно се печели. Особено в напрегнатата от разнопосочни послания, кипяща от негативизъм и напрегнато очакване за промяна действителност. Но ви казваме честно: Това са нашите кандидати, млади и успели хора, постигнали много в професионалното си развитие досега, но и с поглед в бъдещето, което им принадлежи с нови предизвикателства и върхове.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 4 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Започва ремонт на реанимацията на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

Published

on

„Започваме ремонт за разширяване на реанимацията в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, за да отговорим на потребностите на пациентите от здравни грижи“, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Към сега действащата реанимационна зала се приобщава още едно допълнително пространство от около 60 кв метра, където ще бъдат ситуирани още 4 напълно оборудвани реанимационни легла, с което общият им брой ще достигне 9 легла.

„Всички те ще са снабдени с кислородни точки и с цялата необходима апаратура по изискванията за реанимация. В момента се извършват ремонтните работи и до дни ще бъдат монтирани самите легла“, коментира още управителят на севлиевската болница.

Дейностите се финансират със средства на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и се извършват със съдействието на Община Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПМГ-Габрово отново със златни отличия на престижни състезания по информатика

Published

on

Приближавайки своя половинвековен юбилей, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ – Габрово все по-категорично защитава престижа си на елитно профилирано училище в националния образователен контекст.

От 23 до 28 ноември се проведоха поредица от състезания по информатика – Международен турнир (с 381 състезатели от 20 държави), Балканска олимпиада и Национален есенен турнир. Габрово и габровска област бяха отлично представени от екипа на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – 12 ученици и 4 ръководители.

В най-старшата А-група, за 11 и 12 клас, единственият златен медал за България на Международния турнир извоюва капитанът на националния отбор Мартин Копчев от 12 клас. Този габровец, възпитаник на гимназията от 5 клас, събра уникален букет от медали – злато, злато и злато от трите състезания в най-старшата група.

dav

Носител на златен медал бе и Михаил Михалев от 8 клас. Неговият резултат е 206 точки, а вторият в класирането има 101 точки.

„Възползваме се от възможността да отговорим на „конкурентите“, че в лицето на този наш ученик те трябва да виждат един нов и изключително силен съперник“, коментираха от ПМГ – Габрово.

Трети медалист в отбора бе Ясен Пенчев, ученик от 10 клас, който се състезава в по-горна възрастова група и решава задачите за 11-12 клас. Ясен извоюва бронзов медал на Международното състезание, загатвайки каква конкуренция ще бъде на „батковците“.

С грамоти за отлично и много добро представяне са почти половината от учениците на отбора на ПМГ – Габрово. Екипът ръководители с гордост представи резултатите и на другите ученици – Цветомир Бонев (12 клас), Борис Карабойков и Радослав Рачков (9 клас), Светослав Пенков и Ивайло Балтаджиев (8 клас), Денислав Манев, Николай Тихов и Вяра Пенчева (6 клас) и най-малкия – Петър Мурджев (5 клас).

Впечатляваща бе промяната на статуса на току-що завършилия ПМГ ученик – Добрин Башев. Броени месеци след абитуриентския бал, той вече е част от екипа на гимназията – Зорница Дженкова, Галя Неделчева, Донка Капралова. Нещо повече, той е и автор на задача за международния турнир, която организаторите оцениха като много трудна и интересна.

„Половин век образователна история не е много, но достатъчно да създадем традиции, които гарантират пълноценна реализация и са скромен принос към световната наука. Така както твори академик Иван Гюзелев!“, споделят още от габровската математическа гимназия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Държавният архив показа снимки от първия сняг в миналото

Published

on

Завалелият днес, 30 ноември, първи сняг за сезона бе повод Държавен архив – Габрово да представи любопитни снимки на снежнобелите габровски улици, уловени през 1984 г.

Кадрите се съхраняват от Държавен архив – Габрово във Фонд № 817 „Окръжен център за фотопропаганда и фотообслужване (1951-1990)“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица