Свържи се с нас

Новини

„Ляв съюз за чиста и свята република“ регистрира листата си за изборите

„Ние следваме нашите социалистически идеали за справедливост, солидарност, свобода, истинска демокрация, патриотизъм, отговорност и почтеност.“

Published

on

Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ регистрира кандидатска листа за участие на изборите за народни представители на 11 юли в Седми многомандатен избирателен район – Габрово. Водач на листата е Светлана Лакова, общински съветник в Дряново и преподавател във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Родена е на 30.01.1973 г. в град Оряхово, област Враца. Притежава висше образование магистър по „Икономика и управление на индустрията“ и „Счетоводство и контрол“. Защитила е докторска степен по политическа икономия през 2017 година във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Светлана Лакова е работила като счетоводител в бюджетната сфера и сътрудник към Регионален експертно-консултантски информационен център читалища. Членувала е в БСП от 1991 година до 7 април 2021 година, когато научава от социалните медии че е изключена.

Цоньо Стоев Събев, бивш стопански ръководител на „Севко“-АД, Севлиево, е под номер 2 в листата. Роден е на 31.07.1949 година в с. Ловни дол, област Габрово. Инженер по образование със специалност „Технология на кожи и изделия от кожи“ и магистър по „Икономика на производството“. Основател на Ротъри клуб в Севлиево, носител на значка „Пол Харис“. Създател на Бизнес сдружение 21 век в Севлиево. Представител в коалицията „Ляв съюз за чиста и свята република“ от „Партия на българските комунисти“.

Трета в листата е Цвета Владимирова Попова. Тя е родена на 17.04.1975 г. в София. Бакалавър „Стопанско управление“. Служител във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е в сферата на търговията и управлението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПГТ „Пенчо Семов“ще работи и по екологичен проект

Published

on

Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово ще работи и по проект, свързан с екологията.

Министерството на околната среда и водите предоставя безвъзмездна финансова помощ по процедура за подбор на проектни предложения, BGENVIRONMENT-3.001 „Малка грантова схема кръгова икономика“ по Резултат 3: „Подобрено използване на ресурсите на общинско ниво (кръгова экономика)“ на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансов механизъм на европейското икономическо пространство, Норвежки финансов механизъм /ФМ на ЕИП 2014-2021/.

Утвърдено е проектно предложение “Повишаване на осведомеността по отношение на управлението на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика сред образователните институции (училища) и населението”.

Бенефициент и координатор на проекта е Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. Партньори на училището са Фондация „Институт за културно наследство“ – София, Професионална гимназия по туризъм „Доктор Васил Берон“ – Велико Търново, Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Професор Асен Златаров“ – Шумен, Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“ – Пирдоп, Сдружение „BrainLop AS“- Браншова Асоциация Полимери – София.

Проектът е на стойност 318 340,61 лева. Традиционни за професионалната гимназия са проектите по програма Еразъм+, свързани с мобилности на ученици в Германия и Португалия. От тази година училището е и партньор на неправителствена организация от Франция и училища в сферата на туризма от Словения и Литва по проект за развитие на дигиталните способности на учителите по професионални дисциплини.

Настоящит проект ще обогати порфолието на училището и ще е принос към експертизата на педагогическата колегия в област, актуална за съвременното обучение на учениците.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов: Да си габровец е символ на достойнство, чест, морал и борбеност

Published

on

КП „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Габрово.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 4 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Затварят за ремонт „Хаинбоаз“. Проходът „Шипка“ ще поеме трафика на коли

Published

on

Очаква се Проходът на Републиката да бъде затворен за около две седмици заради ремонтни дейности по обезопасяването му. Това вероятно ще се случи в първата половина на месец юли.

Алтернативните маршрути по време на затварянето предвиждат леките автомобили да се придвижват през прохода “Шипка”, а тежкотоварните – през Рижкия проход и през прохода “Котел- Омуртаг”, информира великотърновския „Янтра ДНЕС“.

Все още няма точна дата за затварянето на прохода Хаинбоаз, но вероятно ще е през първата половина на юли, заяви пред изданието инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – В. Търново.

Вече са монтирани и предупредителни табели по пътя „Русе – Свиленград”.

Цялата статия на автора Весела Байчева можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица