Свържи се с нас

Новини

Левицата: Държавата да разработи политика за насърчаване и подпомагане на младите двойки!

Published

on

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Моето желание за област Габрово е нормалност в доходите и повече топлина в домовете. Какво ни липсва днес освен това, за да имаме усмихнати и спокойни хора в областта? В „Левицата“ сме обикновени, умни и почтени хора, нови лица в политиката, които сме си поставили задачата да работим за подобряване стандарта на живот на обикновените хора.

Основен проблем за Областта и в национален мащаб е демографският срив. С всяка изминала година населението на България намалява, като прогнозите са, че към 2025 година населението ще намалее с над 20 % и ще сме под 5 милиона. Трябва да се разработят национални политики за подпомагане и насърчаване на младите двойки, за отглеждане в семейството на повече от две деца. Все повече виждаме по улицата млади семейства с по един наследник.

Що се касае до Габровска област, осезаемо при обиколките в малките населени кътчета виждаме и тревогата в гражданите за липсата на транспорт, както и закриването на много автобусни линии, което ограничава придвижването им. Жителите чакат от години връзка между Северна и Южна България. Това ще подобри икономическите показатели на цялата област и ще даде бърза и адекватна доставка, ще върне индустрията в областта в нормални темпове.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

В Габровска област липсва инфраструктурата в много от кварталите, тротоарите и улиците, които са в окаяно състояние, няма нормално водоснабдяване. Когато икономиката работи и има възможност за инвестиции ще се отрази това и в прилежащата инфраструктура на населените места.

Регионалната политика трябва да се води изцяло към улеснение достъпа на инвестиции в региона. По-лесно, по- бързо и адекватно обслужване при инвестиционни намерения.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Промени трябва да има и в здравеопазването, тъй като статистиката в тази насока е твърде негативна. Първи сме по смърт от сърдечно-съдови заболявания. Въпросът с хората и децата в неравностойно положение, инвалидите и социално слабите трябва да се реши със законодателни промени. Такива законодателни промени трябва да се предприемат както в гражданското, наказателното и другите области на правото.

Изцяло споделям левите идеи за социална справедливост и когато гражданите те слагат на първо място да защитаваш интересите им смятам, че трябва да се работи усърдно в техен интерес!

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Оригиналът на лявото е, само едни ляво мислещи хора, споделящи идеите да се работи в интерес на народа, хора които нямат икономически интереси и кадрови въжделения на възлови места да се поставят хора от техния роднински или приятелски кръг, като се игнорират хората с потенциал и доказали възможностите си.

Нашият отбор- кандидати на „Левицата“ за област Габрово е съставен от хора професионалисти, работещи в различни отрасли, материално обезпечени , които не търсят материална облага за себе си или за своите близки.

Целта на „Левицата“ е да предотвратим вземането на решения, които са в чужд интерес, като въвличането ни във война и компрометирането на енергийната ни сигурност. Чужди посолства не трябва да се намесват в законодателството на държавата ни! За това и няма да подкрепим правителство на статуквото и правителство, което въвлича България във война.

Но това не означава, че не желаем редовно правителство! Много хора са обезверени и споделят при срещите ни с тях, че не вярват на тези партии и коалиции, които досега са управлявали и за това нямат желание да гласуват.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Няма как да дойдеш за месец в област Габрово и да опознаеш проблемите на габровци, севлиевци, тревненци, дряновци. Трябва просто да си израснал тук! Няма как да поставиш разделителни линии между теб в стил – първо е важна националната политика, а след това регионалната. Защото всяко кътче в тази страна е България!

Няма как да твърдиш, че си част от промяната, като си вече част от статукво, след като си в парламента от 2000 г. Трудовата ти книжка е вече с няколко печата от НС! Не, не можеш да поставяш червени линии и да не търсиш диалога. Трябва смирение и разговор!

Не, не можеш да защитаваш паметник на съветската армия, а през трети страни да изпращаш оръжия за Украйна. Работи за мир!

Не, няма как и не може да се продължава да се подвежда, обещава и води в заблуждение българският избирател! Всички имаме право на избор и нека той бъде най – правилният за нас на 2 април.

Не се иска много, а единствено да отделите от времето си няколко минути, ние от КП Левицата с No 14 вече работим за вас и сме го доказали не веднъж. Но вие сте ни работодател, а ние трябва да осигурим за вас по – високи доходи, спокоен и нормален живот, а вие едва след това сами да решите какво и колко да е нашето възнаграждение за това!

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Иванка Баева,
водач на листата на КП „Левицата“
в Седми многомандатен избирателен район – Габрово.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „Левицата“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. КП „Левицата“ е под номер 14 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица