Свържи се с нас

Новини

Левицата: Държавата да разработи политика за насърчаване и подпомагане на младите двойки!

Published

on

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Моето желание за област Габрово е нормалност в доходите и повече топлина в домовете. Какво ни липсва днес освен това, за да имаме усмихнати и спокойни хора в областта? В „Левицата“ сме обикновени, умни и почтени хора, нови лица в политиката, които сме си поставили задачата да работим за подобряване стандарта на живот на обикновените хора.

Основен проблем за Областта и в национален мащаб е демографският срив. С всяка изминала година населението на България намалява, като прогнозите са, че към 2025 година населението ще намалее с над 20 % и ще сме под 5 милиона. Трябва да се разработят национални политики за подпомагане и насърчаване на младите двойки, за отглеждане в семейството на повече от две деца. Все повече виждаме по улицата млади семейства с по един наследник.

Що се касае до Габровска област, осезаемо при обиколките в малките населени кътчета виждаме и тревогата в гражданите за липсата на транспорт, както и закриването на много автобусни линии, което ограничава придвижването им. Жителите чакат от години връзка между Северна и Южна България. Това ще подобри икономическите показатели на цялата област и ще даде бърза и адекватна доставка, ще върне индустрията в областта в нормални темпове.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

В Габровска област липсва инфраструктурата в много от кварталите, тротоарите и улиците, които са в окаяно състояние, няма нормално водоснабдяване. Когато икономиката работи и има възможност за инвестиции ще се отрази това и в прилежащата инфраструктура на населените места.

Регионалната политика трябва да се води изцяло към улеснение достъпа на инвестиции в региона. По-лесно, по- бързо и адекватно обслужване при инвестиционни намерения.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Промени трябва да има и в здравеопазването, тъй като статистиката в тази насока е твърде негативна. Първи сме по смърт от сърдечно-съдови заболявания. Въпросът с хората и децата в неравностойно положение, инвалидите и социално слабите трябва да се реши със законодателни промени. Такива законодателни промени трябва да се предприемат както в гражданското, наказателното и другите области на правото.

Изцяло споделям левите идеи за социална справедливост и когато гражданите те слагат на първо място да защитаваш интересите им смятам, че трябва да се работи усърдно в техен интерес!

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Оригиналът на лявото е, само едни ляво мислещи хора, споделящи идеите да се работи в интерес на народа, хора които нямат икономически интереси и кадрови въжделения на възлови места да се поставят хора от техния роднински или приятелски кръг, като се игнорират хората с потенциал и доказали възможностите си.

Нашият отбор- кандидати на „Левицата“ за област Габрово е съставен от хора професионалисти, работещи в различни отрасли, материално обезпечени , които не търсят материална облага за себе си или за своите близки.

Целта на „Левицата“ е да предотвратим вземането на решения, които са в чужд интерес, като въвличането ни във война и компрометирането на енергийната ни сигурност. Чужди посолства не трябва да се намесват в законодателството на държавата ни! За това и няма да подкрепим правителство на статуквото и правителство, което въвлича България във война.

Но това не означава, че не желаем редовно правителство! Много хора са обезверени и споделят при срещите ни с тях, че не вярват на тези партии и коалиции, които досега са управлявали и за това нямат желание да гласуват.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Няма как да дойдеш за месец в област Габрово и да опознаеш проблемите на габровци, севлиевци, тревненци, дряновци. Трябва просто да си израснал тук! Няма как да поставиш разделителни линии между теб в стил – първо е важна националната политика, а след това регионалната. Защото всяко кътче в тази страна е България!

Няма как да твърдиш, че си част от промяната, като си вече част от статукво, след като си в парламента от 2000 г. Трудовата ти книжка е вече с няколко печата от НС! Не, не можеш да поставяш червени линии и да не търсиш диалога. Трябва смирение и разговор!

Не, не можеш да защитаваш паметник на съветската армия, а през трети страни да изпращаш оръжия за Украйна. Работи за мир!

Не, няма как и не може да се продължава да се подвежда, обещава и води в заблуждение българският избирател! Всички имаме право на избор и нека той бъде най – правилният за нас на 2 април.

Не се иска много, а единствено да отделите от времето си няколко минути, ние от КП Левицата с No 14 вече работим за вас и сме го доказали не веднъж. Но вие сте ни работодател, а ние трябва да осигурим за вас по – високи доходи, спокоен и нормален живот, а вие едва след това сами да решите какво и колко да е нашето възнаграждение за това!

*Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Иванка Баева,
водач на листата на КП „Левицата“
в Седми многомандатен избирателен район – Габрово.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „Левицата“ във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. КП „Левицата“ е под номер 14 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица