Свържи се с нас

Новини

Д-р Филипова: МБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще бъде еталон за качествена медицинска грижа

Published

on

Днес, 1 юни, по време на тържественото отбелязване на първия рожден ден на болница „Свети Иван Рилски“ – Габрово, пред лекарите и специалистите по здравни грижи, управителят на лечебното заведение – д-р Ина Филипова, сподели:

„Отбелязваме една година от откриването на МБАЛ „Свети Иван Рилски” – Габрово на първи юни, Денят на детето. Ден, който свързваме с искрените детски усмивки, със светлината в техните очи, с невероятната способност на децата да изживяват пълноценно и най-малките радости.

Усмихвам се, защото съм сред хора, на които съм се доверила и с които знам, че мога да продължа напред. Щастлива съм, защото виждам как една мечта се превръща в реалност. Знам също, че пътят, по който вървим, не е лесен. През тази една година преминахме през много трудности, препъвахме се, понякога сякаш усилията ни изгубваха смисъл, а предизвикателствата на времето, в което живеем, бяха на ръба да победят силите ни. Но ние успявахме да ги преодолеем, защото работихме заедно. И ще продължим да работим заедно!

Днес празнуваме едва първия рожден ден на болница „Свети Иван Рилски“- Габрово, но знам, че ще успеем да наложим името ѝ като еталон за качествена медицинска грижа. Предпоставките за това са повече от категорични – вашата висока квалификация като лекари и професионалисти по здравни грижи, комфортните условия и модерното оборудване на болницата.

Предстои ни още много труд, но ние ще удвоим усилията си. Предстоят ни нови предизвикателства, но ще докажем, че можем да преодолеем всяко изпитание с воля, с дисциплина и всеотдайност. И към старите знания и мъдрости, на които са ни учили книгите, ще добавяме новите възможности на съвременната техника, за да продължим да предлагаме на своите пациенти най-добрата грижа за тяхното здраве.

Честит празник!“

Новини

Сираков: Важно е да не се променят приоритетите за изграждане на тунела под Шипка, водоснабдяването на селата и Севлиево

Published

on

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Габрово Николай Сираков, заедно с общинския съветник и общински ръководител на партията Добромир Проданов се срещнаха с жители на габровското село Поповци.

„Вие ни познавате, знаете какво можем, какво сме направили и какво не сме успели. Знаете кои са нашите приоритети, които определяме в съгласуване с жителите на областта. Затова е важно те да не се променят – да продължи проекта за тунел под Шипка, да продължат проектите за подобряване на водоснабдяването в габровските села и в севлиевския край, и благоустрояването на населените места“, каза Николай Сираков.

Той припомни, че са осигурени средства и е разработен проект за водоснабядаване от питейния язовир „Христо Смирненски“ на всички габровски села в дясно в посока Севлиево по начина, по който скоро бяха водоснабдени и селата в ляво от пътя.

„Преминаването на водоснабдяването от местни водоизточници към питейния язовир ще реши проблема с режима на водата в селата през летните месеци“, каза Николай Сираков. Той показа нагледно на жителите на селото как да упражнят правото си на глас с машина, тъй като съгласно новите правила, приети с гласовете на опозиционните партии, жителите на Поповци няма да могат да гласуват с хартиена бюлетина.

Добромир Проданов представи всички кандидати за народни представители от ГЕРБ в област Габрово с водач Томислав Дончев и подчерта, че най-голямото предимство е, че за разлика от другите партии, кандидатите на ГЕРБ са местни хора, които познават проблемите в региона, знаят точните решения и работят по тяхното реализиране.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 5 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Крими

Откриха растения марихуана в дома на напушен водач от Габрово

Published

on

В хода на полицейска акция по линия „Наркотици“ е задържан 39-годишен осъждан жител на Габрово.

Вчера, 23 юни, около 08.50 часа, в района на село Враниловци служители на габровската полиция спрели за проверка лек автомобил „Нисан Кабстар“. По надлежния ред било установено, че водачът управлявал автомобила след употреба на марихуана.

При последвалите допълнителни действия в жилището, обитавано от мъжа, криминалистите установили, че е засадил и отглежда растения от рода на конопа, с тегло 167 грама, както и че в ниша, специално пригодена за поддържане на температура и вентилация, държи зелена суха листна маса с общо тегло 156 грама.

При направения полеви наркотест иззетата листна маса реагирала на марихуана. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл.343б, чл.354а и чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица