Свържи се с нас

Новини

Лимфен дренаж и УВЧ-терапия в МБАЛ „Свети Иван Рилски“-Габрово

Published

on

Предколедно МБАЛ „Свети Иван Рилски”-Габрово разширява възможностите за качествена и прецизна грижа за пациентите си в отделението по физикална и рехабилитационна медицина чрез използване на най-висок клас апаратура за терапия с ултрависокочестотни токове (УВЧ-терапия) и за лимфен дренаж.

УВЧ-терапията е изключително успешна при:

 • Тендопатии, тендинити, бурсити, периартрити
 • Ставни заболявания като артрози, артрити
 • При мускулни болки и спазми
 • Посттравматични състояния – контузии,преразтежения, навяхвания и др.
 • Неврологични заболявания – невралгии, неврити, плексити, радикулити и др.

Терапията с ултрависокочестотни токове  е с висок обезболяващ, противооточен, хиперемиращ, спазмолитичен и противовъзпалителен ефект.

Лимфният дренаж е високоефективна разновидност на масажни техники, които се използват с медицински и козметични цели.

Ползи от прилагането на лимфен дренаж:

 • извеждане от тялото на излишната течност и на токсините;
 •  укрепване на венозните стени;
 • подобряване на обменните процеси;
 • нормализиране работата на всички вътрешни органи и системи;
 • изглаждане на малките бръчки;
 • забавяне на преждевременното стареене;
 • намаляване на телесното тегло;
 • стягане на кожата, изглаждане на целулит и стрии.

Чрез лимфния дренаж се повлиява благоприятно  правилната циркулация на лимфата, оказва се положително въздействие на всички органи, предотвратяват се редица заболявания и се стимулира имунната система.

Подробна информация за дейностите и услугите, които извършва МБАЛ „Свети Иван Рилски”, ще откриете на адрес: www.mbal-ivanrilski.com и на тел. 066/990090.

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица