Свържи се с нас

Любопитно

Голяма германска верига идва и в Габрово

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Голяма германска верига за бързооборотни стоки  ще отвори свой магазин в Габрово до началото на следващото лято. Условията по сделката за покупко-продажба между компанията и собственика на имота на ул. „Ивайло” № 4 са конкретизирани. Новият хипермаркет ще бъде изграден на 5 000 кв. м застроена площ на мястото на бившето месопреработвателно предприятие „Родопа”. За улеснение на гражданите ще има и безплатен паркинг с около 200 места. По данни на инвеститора в магазина ще бъдат открити около 150 нови работни места.

Във връзка със строителството на новия обект в Община Габрово се проведе работна среща с представители на ръководството, специализирани звена от администрацията, „Водоснабдяване и канализация“ ООД и електроразпределителното дружество Е.OН. По време на срещата бяха обсъдени законовите изисквания към такъв тип обекти, както и мероприятията, които трябва да се организират и изпълнят в строителния процес. Разгледани бяха възможностите за временно захранване с питейна вода и електричество на вече съществуващи сгради, в съседство с терена, чиито сградни отклонения ще бъдат засегнати при строежа. Участниците в срещата декларираха готовност за сътрудничество в рамките на правомощията си, с цел оптимизиране срока на изграждане на хипермаркета и минимизиране на неудобствата за живущите в района.

Работата по подготовката и разчистването на терена за строителството е вече в ход, като се предвижда премахване на съществуващите сгради и растителност. Архитектурата на новия хипермаркет ще допринесе за облагородяването на района и ще предостави възможност за удобно и приятно пазаруване в модерна обстановка.

Любопитно

Хиляди се забавляваха на Карнавала в Габрово

Published

on

За пореден път Габрово доказа, че е столица на хумора и сатирата с грандиозно издание на емблематичния си карнавал този уикенд. Над 40 000 души от цялата страна се събраха в града, за да се насладят на пъстроцветно шествие, изпълнено с остроумни скечове, колоритни костюми и заразяваща енергия, впечатляващи концерти и много инициативи и забавления за децата.

Карнавалното шествието, което премина по централните улици на града в събота вечерта, се проведе под мотото „Make Карнавал, Not War“. В близо двучасовото шествие се включиха над 2 000 души, облечени в оригинални костюми и превъплътени в различни роли в 72-те така наречени „карнавални картини“ с послания за мир и единство.

С пъстрите си костюми и изящни движения особено внимание привличаха и участниците от китайската провинция Цюанджоу.

Конкурсната част на карнавала привлече ентусиасти от цялата страна, а авторитетно жури ще определи и победителите.

В тазгодишния карнавал присъстваха и 20 гигантски фигури на движещи се платформи, изработени с много майсторство и чувство за хумор, в които оживяваха емблематични сцени от актуалния политически живот.

Не липсваха и дръзки сатирични препратки към популярни личности и събития от изминалата година.

Музикалната програма включваше концерти на известни изпълнители като Васил Петров, RDMK, 100 Кила, FolkustiX и Dolapdere Big Gang, а култовата група Молец закри празненствата в неделната вечер.

С богатата си история и неповторима атмосфера, Габровският карнавал се е утвърдил като емблема на хумора и сатирата и платформа на свободния дух и творчество. Той е не просто забавление, а и остроумна форма на обществена критика, която ни кара да се замислим и да се посмеем на себе си.

*Всички снимки, уловени от фоторепортера на „Габрово Нюз“ можете да видите на страницата ни във фейсбук.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица