Свържи се с нас

Икономика

Три обществени обсъждания на туристически проекти се състояха в Трявна

Published

on

Три обществени обсъждания на туристически проекти се състояха в Трявна на 10 май. И трите проекта са по Процедура BG06RDNP001-19.376 на СНЦ „МИГ Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” финансирана по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Прилагането на мярката цели балансирано и устойчиво развитие на територията чрез развитие на туризма в района за да се обвържат местните туристически дадености с националните и европейски културни и туристически маршрути и с цел развитите туристически зони да получат шанс за адекватно експониране и популяризиране на ценностите.

Първото обществено обсъждане беше във връзка с разработваното проектно предложение „Интерактивен посетителски център за атракции“. „Интерактивната стая“ ще представлява инсталация, представяща красотата на Трявна. На посетителите ще се представя възможност за виртуална разходка сред природата и забележителностите.

Природата и музейните обекти ще бъдат трансформирани дигитално, с цел да се превърнат в съвременно изглеждащ виртуален свят. Като основа за анимацията ще се използват реални символи, природни и музейни обекти, които ще бъдат адаптирани към стила на анимацията. Посетителите може да бъдат до 6 човека наведнъж и всеки от тях свободно ще може да движи силуета си.

За инсталацията ще се предвиди и интеракция с визуализациите, т.е. силуетът може да променя дигиталната среда, чрез движенията на тялото си. Проектното предложение предвижда още 3D реклама във фоайе на Етнографския комплекс. За целта на проекта ще се изработи обемна фигура, съобразена с възможностите за поставянето ѝ във фоайето на Етнографския комплекс.

Фигурата ще бъде свързана с миналото и настоящето на Трявна. Ще бъде изработена от леки, но устойчиви на външно въздействие материали и ще бъде направена така, че да може лесно да се мести и поддържа. Ще се изработи и информационна табела за атракцията. Стойността на проекта е 69 900 лв.

Второто обществено обсъждане беше във връзка с разработваното проектно предложение „Туристически информационен център – Трявна минало и настояще“.

Проектът предвижда доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на Туристическия информационен център – бюра, компютри, лаптоп, столове, телевизор, мултимедиен проектор и екран и други. Информационният център ще бъде оборудван с мебели и техника, които ще осигуряват максимален комфорт и възможност за работа и достъп до информация на посетителите.

Оборудването ще дава възможност центърът да се използва и като конферентна зала. Предвижда се още изработване и доставка на мобилен изложбен щанд /10-15 кв.м, модулен принцип на сглобяване/ за представяне на Трявна в туристически изложения.

Мобилният щанд ще има изглед във възрожденския дух на града. Проектното предложение включва и придобиването на компютърен софтуер и придобиването на патенти, лицензи, авторски права, търговски марки, които са необходими за туристическия център. Стойността на проекта е 68 250 лв.

Третото обществено обсъждане е във връзка с разработваното проектно предложение „Информационно-визуална система за ориентация към туристическите обекти в община Трявна“. Проектът предвижда изработка и внедряване на мобилно приложение, насочено към по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи община Трявна.

Приложението ще представлява софтуерен продукт, представящ туристическите и природните забележителности на Община Трявна. Мобилното приложение ще бъде качено в магазините за мобилни приложения (google store, apple app) за свободен достъп. Към мобилното приложение ще се създаде интерактивна игра за събиране на виртуални печати като потребителите ще се отбелязват в играта, в момента, в който се намират в даден обект.

За целта на проекта ще се подаде обща информация за община Трявна и възможностите за туризъм, включително контакт с общинските институции. Всички туристически и архитектурни забележителности ще бъдат въведени в база данни. За всеки обект ще има точни координати GPS, снимка, информация, работно време, контакти.

При създаването на играта ще се предвиди възможност за споделяне на резултатите в различни виртуални социални мрежи. За повишаване интереса към мобилното приложение и играта към него ще се предвидят различен вид виртуални или материални награди. Ще има възможност за добавяне на места за настаняване и места за хранене, превозвачески фирми (рент-а-кар) с адрес, контакти, работно време. За целта на проекта ще бъдат създадени информационно-визуални елементи – стикери с QR код за всеки обект и туристически карти.

Ще бъдат изработени още и туристически информационни карти за туристически обекти и туристически маршрути. Туристическите карти ще бъдат с отбелязани всички туристически (архитектурни, етнографски и природни) забележителности и маршрути в общината. Картите ще бъдат изработени в три варианта.

Съдържанието на картата следва да съдържа качествен и атрактивен снимков, текстов и графичен материал, тематично насочен към промотиране на туристическия материал на туристическите маршрути и обекти в община Трявна, както и туристически маршрути между община Трявна и община Дряново.

Проектното предложение включва и придобиването на компютърен софтуер и придобиването на патенти, лицензи, авторски права, търговски марки, които са необходими за мобилното приложение и туристическите карти. Стойността на проекта 19 900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица