Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова – едно голямо сърце и безкомпромисен боец

Published

on

Кристина Сидорова е на 39 г. Кореняк габровка, както се казва. Ако за габровци обаче казват, че са стиснати, това изобщо не се отнася за Кристина. Тя не умее да пести нито от емоции, нито от приятелства, съчувствие и подкрепа. Готова е да тръгне веднага, ако някой някъде се нуждае от нея.

Кристина е слънчев човек. Някъде бяха написали за нея, че е усмивката на парламентарната група на БСП. Тя наистина е винаги засмяна и с това заразява и тези край себе си. Когато трябва да отстоява позиции обаче, усмивката отстъпва и Кристина Сидорова влиза в ролята на боец. Прави го категорично. Безкомпромисна е, когато защитава интересите на своя избирателен район и то се видя през изминалите четири години.

На 4 април Кристина Сидорова влиза в битка за новия Парламент. За себе си казва, че е момичето от Габрово, избрало да живее в България. Завършила е Езиковата гимназия в Ловеч с немски и английски език, след това Техническия университет в София и магистратура в Техническия университет в Габрово. Член е на БСП от 1995 г., била е председател на Левицата в Габрово, общински съветник, а последните четири години народен представител.

Едно нещо бележи мандата ѝ в 44 Парламент – срещите с хората.

„Моето най-силно предимство в тази кампания е, че съм от Габрово, че веднъж седмично съм в Севлиево, Дряново или Трявна, познавам местните хора и знам болките им.

Не съм изморена да работя за жителите на моята област. И ще продължа да го правя – със сърце и уважение към всеки, както досега“, споделя кандидатът за народен представител на БСП, който е с преференция 102.

На 15 септември вицепрезидентът Илияна Йотова откри учебната година в с. Добромирка. Същия ден вицепрезидентът се разходи в селото, в чието кметство има родово дърво, а в основите му се оказа снимка на нейния свекър. Покрай разходката из селските улици, госпожа Йотова се разговори с жители на селото. Един от тях я посрещна в дома си си. Споменът от това тя поставила в рамка, която изпрати по Кристина Сидорова.
В с. Добромирка отчаянието тегне от години. Селото е най-безводното в севлиевска община, а миналото лято местните бяха близо месец само на водоноски. Пред Кристина Сидорова споделят, че след идването през есента на вицепрезидентът Илияна Йотова започнало да се говори и за дълго чакания ремонт на над 60-годишния водопровод, по който идва водата към селото им.
От родното по-вкусно няма. На пазара в Трявна производители искат подкрепа за земеделската си продукцията и настояват държавата да защити родното производство. Производителите са сред потърпевшите от ограниченията покрай коронавируса. Пазарите бяха затваряни няколко пъти, тонове продукция остана по полето и в складовете, а в големите търговски вериги се продават предимно вносни продукти.
Децата – радост, грижа и бъдеще. БСП предлага социална подкрепа за работещите млади семейства като се намали на 9% ДДС за храни и лекарства, а лекарствата за всички деца до 14 години да бъдат безплатни – мярка, която западни държави прилагат успешно от години.
102 луковици на нарциси раздава за първа пролет Кристина Сидорова в на габровци, „за да ни е цветно и топло, въпреки снежинките навън“ и защото „надеждата идва с пролетта“
Да засадиш дърво…в случая е праскова
Въпреки ниското доверие към Парламента, през изминалите 4 години Кристина работи с душа и сърце, неуморно и с мисъл за гражданите на област Габрово, което ѝ печели уважението и симпатии на колегите ѝ
В мандата на 44 Народно събрание Кристина Сидорова участва в работата по 28 законопроекта, има направени 42 предложения по законопроекти между първото и второто им четене, още 40 пъти е предлагала решения по законопроекти и декларации, отправила е 139 питания към представители на изпълнителната власт в рамките на седмичния парламентарен контрол
„Отстояваме каузи със сърцата си“, казва Кристина за своите колеги жени парламентаристки. Каузите родили приятелства, а който познава Кристина знае как силно тя цени приятелите си.
Нашата най-важна задача е да върнем надеждата на хората, че държавата може да се развива по нов начин, че може да има управление с грижа за хората – честно и открито, при спазване на законите и правилата е обединителната нишка на кандидатите от листата на БСП за Габровски избирателен район.
Екипът винаги е по-силен, смята Кристина, на снимката: кандидатите на „БСП за България“ в 7-ми Габровски избирателен район
Кристина и синът ѝ Андрей с президента Румен Радев на Националния празник на България

*Парламентарни избори 2021. Публикация съгласно договор за информационно обслужване. „БСП за България“ е с номер 4 в интегралната бюлетина, Кристина Сидорова е с преференция 102. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица