Свържи се с нас

Новини

Веселин Данчев: Основна цел на СДС на изборите е да не допуснем БСП на власт

Published

on

Г-н Данчев, Вие сте кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ/СДС. Успешна ли е тази коалиция според Вас?
– Да, аз представлявам СДС в листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово. Според мен, а и според много от членовете на СДС, тази коалиция е успешна, освен това се очертава като единствената дясна коалиция в страната.

Защо стана невъзможно обединение на СДС с други формации, които се представят за десни, например Демократична България?
– Откакто стана реална тази коалиция много хора и журналисти ме питат ,,Какво стана с другите десни партии”. Ако трябва да бъда лаконичен, те оказа се, не са десни и роенето, което започнаха преди години с умисъл да се затрие дясното и да се омаловажи постигнатото от СДС, за да останем в прегръдката на комунистите, им изигра лоша шега. Сега се видя, че всички, които се отцепиха от СДС, служат на про-руски и комунистически идеи. Всички се залепиха за червените поли на БКП. Мога да ги изредя за забравилите – Синьо единство, България на гражданите, ДСБ и други псевдодемократи. Затова единсвената реална и точна коалиция е тази ГЕРБ-СДС. А що се отнася до Демократична България на тях единствената им цел е да влязат в парламента и да рушат, както ДСБ разтрогнаха Синята коалиция, втори път разтрогнаха Реформаторският блок. Сега се съюзиха с Христо Иванов и Зелените, като тези два субекта са червени и с неофициалната подкрепа на Лютви Местан, та честито на членовете и привъжениците на ДСБ. Надявам се, вече разбирате защо единсвената дясна коалицие е ГЕРБ-СДС.

Какви са целите на СДС в настоящата предизборна кампания?
– Целите на СДС в тази предизборна кампания са ясни и очевидни, да вдъхнем надежда на всички дясномислещи хора, че демокрацията е необратим процес, за който трябва да се работи постоянно, и да направим всичко по силите си да не се върнат БСП и производни на власт. Защото след тях винаги са оставали кризи за хората и икономиката.

Кои са основните приоритети, с които вие се ангажирате пред жителите на областта?
– Основната ми цел ще е да работя за привличане на нови предприемачи в Габровска област, за да се вдигнат доходите и стандарта на живот.

Какво бихте искали да кажете на всички дясно мислещи хора?
– На всички дясномислещи бих казал – Ние го можем! С Вашата подкрепа и вяра ще го направим. Успех за Габрово с ГЕРБ-СДС!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП ГЕРБ, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП ГЕРБ е с номер 28 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица