Свържи се с нас

Икономика

Мастър клас по местно икономическо развитие

Published

on

Партньорите на Община Габрово взеха участие във второто онлайн събитие по международния проект iPlace – Намиране на нови ниши за местно икономическо развитие. Реализираният мастър клас, беше на тема: Местно икономическо развитие.

Фокусът на срещата бе свързан с изследване на основните двигатели и ограничения на местното икономическо развитие, идентифициране на ключови елементи при планирането на стратегиите за местно икономическо развитие, както и принципи и подходи за устойчивост на градовете.

Акцентът на събитието бе върху „Устойчивите градове“ в три ключови аспекта: „Сближени и ангажирани общности“, „Насърчаване на икономическия просперитет чрез конкретни мерки, в подкрепа на бизнеса“ и „Подкрепа за иновациите чрез развитие на умения и таланти“.

В рамките на виртуалната сесия на участниците бяха представени ползите и предизвикателства на икономическото планиране, като същевременно беше направена връзка между стратегическото планиране и местното икономическо развитие.

Последва кратка групова дискусия за резултатите от „Сравнителна карта за оценка на конкурентоспособността на малките градове“, проведена преди това сред партньорските градове по проекта. Фасилитатор на събитието беше Алиса Алити Влашич, независим консултант и утвърден експерт на URBACT в областта на заетостта, човешкия капитал и трудовата мобилност.

Събитието се проведе с участие на всички партньорски градове по проект iPlace, мрежа от десет малки града от цяла Европа, съфинансирана от Програмата URBACT, с цел намиране на нови ниши за местно икономическо развитие, по-специално, за подпомагане на техните местни предприемачески екосистеми. Част от партньорския екип по проекта е и Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица