Свържи се с нас

Новини

Нови 13 са случаите на КОВИД – 19 в региона

Published

on

Тринадесет са новите положителни резултати за КОВИД – 19 в област Габрово. Това показват данните, които са за периода от 2 до 4 октомври, на единната информационна система на Министерството на здравеопазването, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Единадесет от заразените с коронавирус са в община Габрово. От тях девет са жените, на възраст от 14 до 84 г.

14-годишното момиче е ученичка в Национална Априловска гимназия в Габрово. Съучениците на заболялата са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Двама мъже на 18 и 83 години, също са дали положителен коронавирус тест. 18-годишното момче е ученик в ПТГ „Д-р Никола Василиади“ в Габрово. Съучениците му са поставени под задължителна 14-дневна домашна изолация с предписание на РЗИ – Габрово.

73-годишна жена от Севлиево също е с КОВИД – 19. Към момента е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ – Севлиево, с двустранна пневмония. 63-годишен мъж от община Трявна е сред заболелите. Към момента е хоспитализиран във Вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ в Трявна, с грипоподобни симптоми.

От потвърдените 11 случаи в община Габрово, две жени на 76 г. и 48 г., са хоспитализирани съответно в СБАЛББ – Габрово и Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тотва Венкова“ в Габрово, с вирусна пневмония.

Девет от лицата са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение. Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица