Свържи се с нас

Новини

Събират опасни отпадъци от домакинствата в Дряново

Published

on

Община Дряново, съвместно с „БалБок Инженеринг“ АД, започва прилагането на съвършено нова за общината Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

Община Дряново възлага дейностите по разделно събиране и обезвреждане на опасните отпадъци, а „БалБок Инженеринг“ АД гарантира екологосъобразно управление на приетите отпадъци.

Опасните отпадъци се приемат по утвърден график в Мобилен събирателен пункт. Местата на Мобилния събирателен пункт са обявени на сайта на Община Дряново.

В Мобилните пунктове може да предадете: лекарства с изтекъл срок на годност; живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали, разтворители Остатъци от строителна химия – лепила, пяна, силикон и др.; домакински препарати / битова химия Фотографски материали Киселини / основи Мастила Празни опаковки, обозначени със символите за опасност; препарати за растителна защита и борба с вредители.

Пунктът ще бъде разположен в Дряново, ул.“Стефан Стамболов“ (Ларго) тази сряда, 30 септември, от 10.00 ч. до 16.00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Защо Габрово остава на първо място по брой на заразените с КОВИД – 19?

Published

on

Коментар на директора на РЗИ-Габрово Николай Пенчоков

„Габрово остава начело на класацията на брой на заболели от коронавирус. От началото на пандемията починалите граждани са 75 души. Надявам се скоро да влезем в т.нар. плато”. Това заяви директорът на РЗИ-Габрово Николай Пенчоков за „Здравей, България” по Нова ТВ.

„Нашата област е една от най-малките. През летния сезон и пролетта нямаше регистрирани заболявания спрямо другите области. Имаше голям брой възприемчиво населениe, което беше намерено от вируса и така той намери благоприятна почва за развитие”, обясни той.

„Първоначално заболяването започна клъстерно, премина от Севлиево към Габрово. След това започна и дифузно разпространение. Така се получи много голяма заболеваемост”, допълни Пенчоков.

Източник: Нова ТВ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Пътищата са мокри, но почистени и обработени

Published

on

Пътищата в община Габрово са почистени и обработени, информираха от местната общинска администрация.

Снежната покривка в централна градска част е около 7 см, а във високите части на общината до 10-12 см. Пътните настилки в областта са мокри, проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е минус 2 градуса, пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 10 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 10 см, температурата е минус 2 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, а фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Опесъчават се високите части.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места без електроснабдяване. Възможни са прекъсвания към отделни абонати.

Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността – 94%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

14 машини снегопочистват Габрово и обработват улиците

Published

on

Четиринадесет машини на ОП „Благоустрояване“ снегопочистват Габрово и обработват улиците срещу заледяване, информираха от местната общинска администрация.

Пътищата към селата са проходими и се обработват от фирма Димас. Курортен комплекс „Узана“ е достъпен. Машини на Областно пътно управление почистват пътя към и на връх Шипка.

Общински пътнически транспорт изпълнява към момента всички свои курсове в града и към селата. На дежурните телефони няма подадени сигнали за непочистени улици или паднали дървета.

От Общината напомнят на водачите да използват автомобилите си само ако са подготвени за зимата и да шофират със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия обстановка. Собствениците на търговски обекти следва да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и магазини.

Според прогнозата за времето, в късния следобед днес, 30 ноември, валежите от северозапад ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. През нощта в Източна България ще продължи да духа умерен и силен северен вятър.

Снеговалежите ще отслабват и до сутринта в повечето райони ще спрат, но заради силния вятър остават условията за снегонавявания. Над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и тихо време.

Минималните температури ще са от минус 8° на места из високите полета на Западна България до около нулата по Черноморието. През деня от запад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево.

В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места там преди обяд все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица