Свържи се с нас

Новини

Изписаха от болница единия от двамата с коронавирус в Габрово

Published

on

Вече е изписан първият положителен пациент с коронавирус в Габрово, обявиха от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Другата пациентка е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана. В габровското лечебно заведение не са доказани и не са на болнично лечение други пациенти с коронавирусна инфекция.

Отделението по Вътрешни болести на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово не е под карантина и работи с обичайния си режим на работа.

Съобразявайки се спецификата на работа в условия на коронавирусна инфекция, отчитайки необходимостта от пълноценна храна и с цел ограничаване излизането на близки на лежащо болни пациенти от домовете ръководството на лечебното заведение е взело решение пациентите да получават два пъти в денонощието топла храна, като е увеличена и цената на храноден, съобразено с възможностите на лечебното заведение.

Близките могат да доставят храна и други необходими вещи на пациентите, като за тях на портиерната ще слиза член на екипа на съответното отделение като от болницата в Габрово умоляват всичко де е надлежно опаковано и надписано с имена на пациента, отделение, стая и легло.

Във връзка с това, че през нощта персоналът е в намален състав от МБАЛ – Габрово призовават това да се случва до 19.00 часа. „Благодарим на фирма „Вернада“ за дарението, като то е използвано за пациенти и дежурни екипи“, казаха от областната болница.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Продължава преструктурирането на лечебното заведение, с цел да се осигури качествено лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за пациенти и персонал.

„Ние сме тук заради вас , останете в къщи заради нас!“ Това е призивът на екипа на Инфекциозно отделение.

Както вече ви информирахме преместено изцяло е Отделението по хирургия и на неговото място е разкрит интензивен сектор и допълнителни инфекциозни легла.

С цел да се обезпечи спешната оперативна дейност в Отделение по анестезиология и интензивно лечение няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирусни инфекции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Длъжниците не са защитени от тормоз на колекторските фирми

Published

on

Длъжниците не са защитени от тормоз на колекторски фирми. Това става известно от парламентарен въпрос на народния представител от БСП Кристина Сидорова, която пита министъра на правосъдието Данаил Кирилов ще има ли нарочна регламентация на дейността на тези фирми, уредба, която да гарантира правата на длъжниците и да осигури прозрачност и контрол на дейността.

Според Сидорова голяма част от финансово затруднените граждани попадат в обсега на фирмите за събиране на дългове. Колекторските фирми обаче предпочитат да избягват съдебния ред за търсене на вземанията и свеждат дейността си до почти непрекъснат тормоз, срещу който хората нямат никаква защита.

По думите й първите социално-икономически последици за гражданите, в следствие на пандемията от КОВИД-19, вече са факт. Налице са негативни тенденции, а тяхното задълбочаване предстои.

Оптимистичната прогноза е, че икономиката на страната ще се възстанови през 2021 г., но рискът това да не се случи е реален, отбелязва народният представител. Към края на април са регистрирани 282 810 безработни, като няма съмнение, че броят на българските граждани, които изпитват финансови затруднения, е много над регистрираните безработни.

Според Кристина Сидорова голяма част от финансово затруднените хора попадат в обсега на фирмите за събиране на дългове. Именно поради тези факти народният представител иска отговор на няколко въпроса.

Единият е вижда ли Кирилов като правосъден министър и къде слабости в законовата защита на правата на длъжниците на такива фирми. Планира ли Министерството на правосъдието нарочна регламентация на дейността на тези фирми. Ще бъде ли осигурена уредба, която от една страна да гарантира правата както на длъжника, така и на кредитора, а от друга страна да осигури прозрачност и контрол над дейността. Отговорите на тези въпроси очаква в писмен вид до края на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Най-интелигентният тунел в България е в Габрово

Published

on

снимка: Община Габрово

„Най-интелигентният тунел в България е в Габрово“, категоричен е представителят на строителите на Обходния път на Габрово Антон Чинарски за новото тунелно съоръжение, цитиран от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

В новоизградената част от обходния път на Габрово е и тунелът под Бакойския баир – при 12-ти километър на път III-5004.

снимка: Община Габрово

Съоръжението е построено по нов австрийски метод и по-голяма част от прокопаването му беше извършвано с взривни дейности.

Тунелът е с една тръба с две ленти за движение, две водещи ивици и тротоари, със системи за безопасност – вентилация, светлинна сигнализация, пожароизвестяване, видеонаблюдение, диспечерски пункт, в момента всички системи се въвеждат в SCADA система за контрол и управление на процесите.

снимка: Община Габрово

Това тунелното съоръжение предлага най-добата за момента превенция, категоричен е Антон Чинарски.

Тунелът под Бакойския баир посреща влизащите в града с „Добре дошли в Габрово“, информира за точния час, температурата и влажността на въздуха и изпраща пътуващите към прохода Шипка с информация, че е отворен за движение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Смяна на КЕВР, поиска от Габрово Бойко Борисов

Published

on

Премиерът Бойко Борисов поиска смяна на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Той, заедно с министрите Томислав Дончев и Владислав Горанов, зам.-министър Николай Ненков и шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“, бяха днес преди обед в Габрово на новата12-километрова отсечка от Обходния път, пусната вече за движение.

Пред медиите министър – председателят коментира, че съобщението за вдигане цената на парното от страна на КЕВР ще ускори подмяната на състава й. „И без това им изтекъл мандатът. Говорят в бъдеще време, а ние към днешна дата имаме намаление цената на газа с 40 процента, и то със стара дата. Те излизат и казват, че ще вдигнат с 20% цената“, заяви Бойко Борисов.

Той каза още, че през годините топлофикациите са задлъжнели много, тъй като по думите му не са увеличавали цените.

„Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха. Помните и при Орешарски не вдигаха цената и като всеки продукт това се плаща. Или ще влязат в час, да говорят това, което реално имат, а не да правят прогнози и после да ги опровергават. Те така или иначе днес ще го опровергаят. Колегата Дончев да се видят с парламента и да се направят промени. Ние такива тежки преговори имахме с Газпром, не с 4, с 42% свалихме цените и очакваме да има резултат“, допълни още премиерът.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица