Свържи се с нас

Новини

Годишна награда „ПроКултура“ за ОУ „Неофит Рилски“

Published

on

Наградата „ПроКултура“, за цялостен принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура в Категория „Училище“, беше връчена на Мая Колева, директор на ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово.

Българска асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт връчиха годишните награди „ПроКултура“ 2019 на церемония, провела се в Социалната чайна във Варна, в рамките на VII-та Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуства“.

За носители на наградите „Достъп до култура“ за 2019 година Комитетът по номинациите определи иновативни проекти в различни области: национални и културни институти, детска градина , училище, община, гражданска организация, медия и категория фестивал.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Фюриън Капитански стана шампион на България по ускорен шахмат

Published

on

8-годишният състезател на Шахматен клуб „Орловец 1997“ – Габрово Фюриън Капитански, с треньор международен майстор Йордан Иванов, стана шампион на България по ускорен шахмат, във възрастовата група до 8 години.

Фюриън не допусна нито една загуба. Той постигна 6 от 7 възможни точки – 5 победи и 2 ремита.

Така Фюриън Капитански се нареди първи във възрастовата група на 8-годишните сред 29 деца и заслужено грабна купата, златния медал и заслужи титлата шампион на България.

Още един състезател на ШК „Орловец 1997“ записа първо място. Това е 16-годишният Денислав Иванов спечели първо място и парична награда, във възрастовата група на 16-годишните в 18-тия Открит турнир по шахмат в Ловеч.

В битка с опитни шахматисти Денислав постигна 2 победи и три равенства, и с 3,5 точки се нареди първи сред 16-годишните и 34-ти от 66 шахматисти от всички възрасти.

Зареди още

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица