Крими, Новини|03.04.2019 10:51

Осъдиха шофьор на камион, отнел живота на двама

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 29 март т.г., състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, осъди мъж от Пловдив за причинена смърт на две лица при пътнотранспортно произшествие.

Съдът призна П.П. за виновен в това, че на 13 август 2014 г., около 3,30 ч., на главен път София – Варна, в землището на община Севлиево, при управление на товарен автомобил МАН, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на две лица.

Видно от събраните по делото доказателства инцидентът настъпил след като управляваният от подсъдимия товарен автомобил, пътуващ в посока от София към Варна, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил двамата пострадали, които сменяли спукана гума на аварирал микробус.

За извършеното престъпление пловдивчанинът бе осъден на 4 години лишаване от свобода. Подсъдимият бе лишен и от право да управлява МПС за същия срок.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар