Свържи се с нас

Новини

Завърши традиционния празник на Трявна

Published

on

От 10 юни  до 12-ти се проведе традиционния тревненски панаир. Трите дни на празника бяха изпълнение с множество културни и спортни прояви. В петък пред Музея за тибетско и азиатско изкуство се проведе турнир по шах с големи фигури, а малко по-късно състезателите от СК „Даймио” показаха своите умения по карате – киокошин. От 18.00 часа тревненци имаха възможност да се насладят на изпълненията на духовия оркестър при НЧ „Пенчо Славейков – 1871” – гр. Трявна.

В събота от 17.30 часа на градския стадион се проведе приятелска среща между ветераните на футболните отбори на ФК „Ангел Кънчев” – Трявна и ФК „Етър” – В. Търново. Присъстващите зрители имаха възможност да се насладят на играта на футболисти, които през различни периоди от тревненския футбол са радвали почитателите с играта си. В състава на гр. Трявна взеха участие бившите футболисти – Ст. Панков, Д. Денев, В. Станев, В. Димитров, Г. Йовчев, Ив. Бонев, Пл. Христов, М. Тодоров, инж. Др. Николов, Хр. Кирилов, Св. Стефанов, Л. Цонев, В. Табошев. В състава на гостите, освен участника в САЩ – 94` и носител на бронзов медал от Световното първенство по футбол Бончо Генчев, личаха имената на шампиони на България – Г. Иванов, Н. Денлизов и футболисти Иво Балъков, Петко Цанев, П. Андреев и др. След равностойна игра, срещата завърши при резултата 3:3. Преди началото на срещата кметът на Общината инж. Николов награди нашия съгражданин Иван Костадинов, който бе съдия на мача и за който това бе последният мач в кариерата.

Вечерта от 20.30 часа на площада пред НЧ „Пенчо Славейков – 1871” – гр. Трявна се проведе традиционната томбола, а след това множеството присъстващи граждани и гости на града имаха възможност да изпитат удоволствието от прекрасните изпълнения на Владимир Ампов – Графа и неговия балет. След концерта фенове на Графа получиха автографи от него. Точно в 22.00 часа започна заря в чест на празника.

В неделя в двора на СОУ „П.Р.Славейков” се проведе турнир по стрийт баскетбол с участието на 8 отбора. Индивидуалните и отборни победители бяха наградени от кмета на Общината инж. Драгомир Николов. Освен спортните и културни прояви, жителите и гостите на града имаха възможност да посетят и изградените щандове за търговия, бирарии и атракциони – люлки, пързалки, блъскащи колички и др., където въпреки неблагоприятните атмосферни условия, напливът от хора не секна през трите празнични дни.

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица