Свържи се с нас

Новини

Габрово е сред градовете, избрани за тестване на Референтната рамка за Европейски устойчиви градове

Published

on

Община Габрово беше избрана да бъде пилотна при тестването на Референтната рамка за Европейски устойчиви градове, която представлява електронен инструмент за проверка на проекти, стратегии и политики, отнасящи се до устойчивото градско развитие, съобщават от местната администрация.

Целта на теста е да се провери степента на приложимост на Рамката и да се получи обратна връзка от потенциалните й потребители за нейната ефективност.

Община Габрово е включена в тестването след кандидатстване и по предложение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Националното сдружение на общините в Република България.

Община Габрово беше избрана да бъде пилотна при тестването на Референтната рамка за Европейски устойчиви градове, която представлява електронен инструмент за проверка на проекти, стратегии и политики, отнасящи се до устойчивото градско развитие.

Целта на теста е да се провери степента на приложимост на Рамката и да се получи обратна връзка от потенциалните й потребители за нейната ефективност.

Проследяването на ефективността на Рамката се извършва по желание на Европейската комисия. Във връзка с това на посещение в Габрово беше независимият експерт Коос Ван Дийкен, който представи целите, съдържанието и развитието на електронния инструмент и изслуша становището на Община Габрово по неговата приложимост на местно ниво. Експертите от Дирекция устойчиво развитие в Община Габрово споделиха своите мнения, препоръки и коментари по работата с Рамката и направиха конкретни предложения за промени и подобрения в нея. Бяха обсъдени и предстоящите ангажименти на администрацията по продължаващото тестване на Рамката.

Референтната рамка за Европейски устойчиви градове ще бъде тествана в 66 европейски града е в процес на доработване.

 

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица