Свържи се с нас

Новини

Иванка Баева: С новите областни управляващите бързат да кадруват!

Published

on

Ивелина Петрова и Иванка Баева, снимка: Областна администрация – Габрово

На 10 май беше проведено първото заседание на Министерски съвет. Целта му беше да сменят абсолютно всички областни управители в страната, назначени от служебното правителство. Това действие води до извода, че управляващите бързат. Бързат да кадруват! Това заяви за „Габрово Нюз“ доскорошният областен управител на Габрово Иванка Баева.

„Когато встъпих в длъжност казах, че нито ще уволнявам от работа, нито да назначавам. Спазих това мое обещание. Но сега ми се струва, че ще започне чистка. Затова се бърза с назначаването на новите областни управители“, коментира Иванка Баева.

Според нея тази чистка няма да подмине Областна администрация – Габрово. „Дано не се окажа лош пророк, но ми се струва, че уволненията ще започнат, ако не от следващата седмица, то от следващия месец“, добави тя.

От думите й стана ясно, че в работата си като областен никога не се е ръководила от политически убеждения или пристрастия, показвайки надпартийнност.

„Показах, че няма да кадрувам и ще работя надпартийно, което и направих. Политическите назначения, които се правят в момента, няма да бъдат за доброто на област Габрово. Правят се по-скоро, за да се изпълняват партийни поръчения“, допълни Иванка Баева.

Тя счита, че не следва да се правят такива назначения, тъй като никой не отчита свършеното дотук и това, което може да бъде направено.

Според нея притеснителен и плашещ е фактът, че много от новите областни управители имат полицейско минало, което я навежда на мисълта, че може би по този начин се прави опит България да се превърне в „полицейска държава“.

Баева вече се е срещнала и разговаряла с новоназначения областен управител Невена Петкова. В разговора са били представени насъщните проблеми, стоящи на дневен ред за решаване, текущата административна дейност и предстоящите инициативи. Уточнено е било символичното предаване на властта, което ще бъде направено в понеделник, 15 май.

От разговора между двете станало ясно, че нито една инициатива на Иванка Баева няма да бъде продължена от новия областен напред във времето.

„Невена Петкова не изрази никакво становище по отношение на инициативите. За съжаление не се получи никакъв диалог, във връзка с тях. Мисля, че поради партийната принадлежност и назначение едва ли ще бъде разрешено случването на тези идеи, защото те са започнати от нас, назначените от служебното правителство. Независимо, че ние нямаме партийна принадлежност“, коментира с огорчение още Баева.

По-рано днес пред журналисти Иванка Баева и нейният заместник Ивелина Петрова представиха постиженията и свършеното от тях през мандата в Областната управа.

„Като Областен управител на Габрово, за трите месеца работа, се ръководех единствено от целта, за която бях назначена – да организирам провеждането на честни и прозрачни избори, което смятам, че беше постигнато в нашата област“, подчерта бившият губернатор.

Тя акцентира върху инициативата, посветена на борбата с употребата на наркотици, реализирана в училища от всички общини на област Габрово. Последната такава среща, на която също е поканена Невена Петкова, ще се реализира на 16 май от 17.30 ч. в Заседателната зала на Областна администрация.

Пред медиите Ивелина Петрова сподели, че тя заедно с г-жа Баева се чувстват като представители на новото поколение политици, с морал и чест, за които политиката няма корпоративни цели. „Ръководството на Областна администрация не е било ръководено от партийни повели и поръчки. Имахме възможността да работим без никакви партийни наставления“, каза тя.

В администрацията хората не трябва да се делят на „леви“ или „десни“, а на експерти, с необходимото образование и квалификация, счита заместник – областният Ивелина Петрова.

„Областните администрации работят на високи обороти, не на партиен принцип, а на експертен. Не може да се окачествява един ритъм като успешен, а друг не, само защото ръководството не е излъчено от определена партия.

Областна администрация – Габрово показа, че и по време на служебен кабинет работи на високи обороти, с висока ефективност и видими резултати, които достигат до хората. Желая още по-видими резултати за в бъдеще!

За да ги има обаче, властта не трябва просто да преминава от едни ръце в други, а от една глава от друга! Честността е най-добрата политика!“, коментира в заключение Ивелина Петрова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ограничават движението в района на Севлиево на главния път София – Варна

Published

on

От утре – 6 октомври, се ограничава движението в посока Варна по път I-4 в района на Севлиево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За изпълнение на дейности по пътната настилка при укрепване на свлачището при 84-ти км на първокласния път и откоса от южната му страна трафикът от първокласния път ще се отклонява при п. в. „Севлиево“ по обходни маршрути за леките и тежкотоварните превозни средства.

Автомобилите до 3,5 т ще преминават през Севлиево – с. Богатово – път I-4, а преводните средства над 3,5 т ще се насочват по пътя Севлиево – Драгановци – Габрово – п.в. „Поповци“ – път III-5004 /Обход на Габрово/ – Киевци – Думници – Рязковци – път I-5 Габрово – Дряново – Велико Търново – път I-4.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява за причиненото неудобство при пътуването, но укрепителните дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по първокласния път.

С изпълнението на проекта ще се спре разрушителното действие на свлачищния процес, възникнал от дестабилизиране на откоса поради високото ниво на река Росица, както и от водонасищане на насипа от лошото отводняване на пътя.

До момента укрепителните дейности чрез изграждането на две силови укрепителни пилотни системи се изпълняваха без отбиване на движението. Сега предстои да се изпълнят дейностите по пътната настилка, като се очаква те да завършат до края на октомври 2022 г.

Отводняването ще се осъществява посредством надлъжния и напречния наклон на пътя, както и чрез нови окопи, подокопни дренажи и контролно-ревизионни шахти, които ще отвеждат повърхностните и дренираните от пътния насип води извън компрометирания участък. Ще бъде възстановена и настилката като се създадат необходимите условия за безопасно преминаване на моторните превозни средства.

Обектът се изпълнява по проект за превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Разпитаха 19 свидетели по делото за бащата, убил 2-годишната си дъщеря

Published

on

Окръжен съд – Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Д.М. Севлиево.

Същият е предаден на съд с обвинение в това, че на 4 февруари 2021 год., в жилището си в Севлиево, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря, която се е намирала в безпомощно състояние.

В хода на заседанието, проведено на 3 и 4 октомври т.г., бяха разпитани 19 свидетели и 3 вещи лица. Като доказателства по делото бяха приети изискана от съда медицинска документация, както и заключенията на част от експертизите, изготвени на досъдебното производство.

Разглеждане на делото бе отложено за разпит на неявили се свидетели и вещи лица, и за събиране на още писмени доказателства. Следващото заседание е насрочено за края на месец октомври 2022 година.

Припомняме, че след деянието бащата опита да сложи край на живота си. Полицаи го откриха в неадекватно състояние, с порезни рани в областта на китките и глезените. След кървавото убийство извършителят бе транспортиран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, а след стабилизирането му, с прокурорско постановление бе принудително настанен в психиатричната болница в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обновеният мъжки отбор на БК „Зограф“ с демо тренировка в Трявна

Published

on

Обновеният отбор на баскетболния клуб „Зограф“ – Трявна, който на практика връща мъжете отново в първенството след дългогодишно прекъсване, бе представен през изминалата събота във възрожденския град. На срещата присъстваха кметът на община Трявна Силвия Кръстева, президентът на българската федерация по баскетбол и единствения българин, играл в НБА, Георги Глушков, президентът на БК „Зограф“ – Трявна Добринка Манева, треньори и състезатели.

Сключеният договор за сътрудничество между тревненския тим и габровския „Чардафон“ дойде тематично с отбелязването на 70-годишния юбилей на баскетбола в Трявна в средата на тази година, с което мъжкият отбор отново ще може да играе в „Б“ група Център на българската баскетболна лига.

„Идеята за този мъжки отбор беше, че цяло лято имахме разговори с клуба на Трявна ‘Зограф“, с нашия клуб „Чардафон“, с кмета и с общината, разговаряхме това нещо да се осъществи, т.е. да работим и двама клуба заедно, за което аз много се радвам като треньор, че успяхме това нещо да го създадем и идеята е всички да разберат, че ние се обединяваме с цел да може да привлечем повече деца и масовост в град Трявна, да има баскетбол и най-вече да има мъжки отбор в град Трявна“, коментира наставникът на БК „Чардафон“ – Габрово Антонио Станков.

Така, тематично пред символа на възрожденска Трявна – часовниковата кула бе направена и първата официална снимка на мъжкия отбор на БК „Зограф“ – Трявна с новите екипи на момчетата. Кметът на община Трявна пожела успех и попътен вятър на играчите, след което бе удостоена с почетна фланелка от треньора на БК „Чардафон“ Антонио Станков.

„В отбора са 15 състезатели. Има и деца, които са под 18 в този отбор, има и мъже, които са над 18, двама треньори – в мое лице и колегата Стефан Иванов, като той ще бъде старши треньор, защото аз съм старши треньор на „А“ група в „Чардафон“. Аз ще помагам и ще му бъда помощник, а той ще бъде старши треньор Стефан Иванов“, допълва още наставникът.

Представянето на отбора бе съчетано и с демонстративна тренировка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“, на която момчетата впечатлиха официалните лица с добра физическа форма и подготовка преди началото на сезона.

„Тренировката премина добре, направихме няколко примерни упражнения да видят какво могат момчетата и след това направихме игра 5 на 5 и това беше. Накрая се поздравихме и си пожелахме успех! Глушков и кметът също пожелаха успех на момчетата, имаха разговори с тях, с мен и си пожелахме успех през новия сезон и всички да бъдем здрави!“, сподели Антонио Станков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица